Jajka, pora i groszek zielony parowałem :) jabłka i ogórka konserwowego nie :)
Składniki :
- 1 por - zielona część
- 4 ogórki konserwowe
- 2 duże jabłka
- 4 jajka
- 1 puszka groszku zielonego
- 2 łyżki majonezu
- pieprz czarny
4 jajka układamy na 1 poziomie w parowarze. Pora myjemy, kroimy na małe kawałki i układamy na tacce z folii aluminiowej na 2 poziomie. Groszek odcedzamy na sitku i przekładamy na 3 poziom, również na folii aluminiowej. Włączamy parowar na 15 minut.
W czasie jak część składników się paruje, obieramy jabłka i przy pomocy okrągłej siatki/krajalnicy do warzyw rozdrabniamy na małe kawałki. Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce.
Jak produkty skończą się parować, czekamy aż z porów woda odparuje, a jajka ostygną, po czym obieramy je i na tej samej krajalnicy co używaliśmy do jabłek rozdrabniamy na małe kawałki i wrzucamy do miski razem z resztą składników i mieszamy.
Doprawiamy wszystko pieprzem, dodajemy majonez i znów mieszamy, po czym od razu można nałożyć na talerz i jeść :)
Czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz