Składniki :
- ok. 100g makaronu świdry pełnoziarnistego z orkiszem
- garść czereśni
- listki bazylii tajskiej
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
Czereśnie myjemy, przekrajemy na pół i wyjmujemy pestki. Przekładamy je do pojemnika do przechowywania żywności odpornego na wysokie temperatury.
Makaron fusilli - świdry przekładamy do pojemnika na ryż.
Makaron zalewamy wrzątkiem i układamy pojemnik na 1 poziom parowaru.
Czereśnie na 2 poziomie i posypujemy cukrem.
Włączamy parowar na 8 minut.
Bazylię tajską myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Po wyłączeniu urządzenia, makaron odcedzamy na sitku. Czereśnie mieszamy i dokładamy do niego, tak samo jak i porwaną bazylię tajską, wszytko mieszamy i przekładamy na talerz.
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
W końcu nie tylko kobiety potrafią gotować! Bardzo fajny przepis :) Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńSay Yes to the Kitchen
Akurat tu mało jest pokazanych moich zdolności kulinarnych ;) Bardzo ciężko o łatwiejszy przepis :) Ale czasami można zrobić coś łatwo i smacznie :)
Usuńprosto, a jak smacznie :)
OdpowiedzUsuń