Inne kasze w najbliższym czasie na pewno też będą :) Ciągle ryż i ziemniaki robiłem ostatnio, a o kaszy trochę zapomniałem :) A jak już robiłem, to głównie kuskus i jaglaną, a są tez inne ciekawe rodzaje :) Dziś kasza jęczmienna perłowa z białą kiełbasą :) Jednym z pierwszych przepisów na blogu, jest właśnie biała kiełbasa i często jest wyszukiwana na nim, także postanowiłem zrobić inną wersje, z innymi trochę kiełbaskami :) i z troszkę ładniejszymi zdjęciami, niż w pierwszych dniach bloga :D
Składniki :
- 100g kaszy jęczmiennej perłowej
- 3 kiełbaski białe surowe
- 2 pieczaki brunatne
- 1/2 papryki białej
- 1/4 cebuli różowej
- 1/2 pomidora kumato
- listki sałaty Tat Soi
- świeży tymianek
- papryka wędzona
- pieprz czosnkowy
Woreczek z kaszą jęczmienną perłową umieszczamy w pojemniku na ryż na 1 poziomie parowaru.
Kiełbaski delikatnie nacinamy w kilku miejscach i posypujemy papryką wędzoną oraz pieprzem czosnkowym.
Zalewamy wrzątkiem kaszę oraz pojemnik na wodę i włączamy parowar na 30 minut.
Po 5 minutach na 2 poziom na folii aluminiowej układamy kiełbaski.
W czasie jak część dania się paruje, myjemy pieczarki i paprykę białą. Paprykę oczyszczamy i kroimy na ma małe kawałki, a pieczarki brunatne w plastry. Cebule różową siekamy w kostkę i parzymy wrzątkiem. Pomidora myjemy i kroimy na ćwiartki. Tat Soi i tymianek płuczemy i suszymy.
Na 8 minut przed końcem parowania, na 3 poziom dokładamy również na folii pieczarki i paprykę.
Gdy urządzenie skończy swoją prace, nakładamy wszystko na talerz, zarówno produkty z parowaru jak i cebule różową, pomidorka kumato, Tat Soi i tymianek.
Z chęcią dowiem jak Wam się danie podoba i jeśli zrobicie, pochwalcie się czy to komentarzem czy zdjęciem, jak wyszło :) Albo najlepiej i zdjęciem i komentarzem :)
Przepis bierze udział w akcji :
Pozdrawiam i smacznego
Adam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz