Składniki :
- 3 młode buraki
- 2 cebule dymki
- 50g koziego sera
- garść roszponki
- 1 łyżka słonecznika łuskanego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego z miodem
- 2 ząbki czosnku
- kardamon
- pieprz czarny
Buraki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Posypujemy je pieprzem i kardamonem.
Układamy na tacce z folii aluminiowej, a tackę do parowaru.
Włączamy urządzenie na 20 minut.
Ser kozi kroimy na kawałki. Cebule dymkę drobno siekamy.
Oliwę z oliwek łączymy z octem balsamicznym z miodem.
Obieramy i kroimy drobno czosnek, który wrzucamy do oliwy z octem i mieszamy.
Roszponkę mieszamy z kozim serem i dymką oraz przekładamy na talerz. Gdy parowar skończy prace, buraki kładziemy również na talerzu, posypujemy wszystko słonecznikiem i dressingiem.
Jak zawsze czekam na Wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz