czwartek, 24 grudnia 2015

Wyniki Konkursu - Pysznie z Sante

Jako, że dziś wigilia, posta z wynikami Konkursu piszę na szybko :) Dla dwóch osób to będzie dodatkowy prezent :)
Nie będzie długiego wstępu, zgłoszeń przyszło ponad 50, jak na okres przedświąteczny to nawet sporo :)
Wybór był bardzo trudny i co chwilę zmieniałem zdanie :)


produkty sante


2 wielkie paczki po ok. 30 produktów Sante wygrywają :

Magda S za Schab z suszonymi morelami i włoskimi orzechami

Schab z suszonymi morelami i włoskimi orzechami


Około 1,2 kg schabu
3/4 szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów Sante
100 g suszonych moreli Sante
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3 łyżki ketchupu
100 g sera żółtego
Przyprawy:
-2 łyżeczki majeranku
-2 łyżeczki rozmarynu
-2 łyżeczki marynaty staropolskiej
-1 łyżeczka pieprzu ziołowego
-3 ząbki czosnku
-sól i pieprz do smaku
1/3 szklanki oliwy
3 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki

1.Schab oczyścić ,umyć.Naciąć wzdłuż,dość głeboko w trzech miejscach
2.Oliwę wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem,majerankiem,rozmarynem,staropolską marynatą,pieprzem,solą i poszatkowaną natką.
3.Mieszanką natrzeć dokładnie z każdej strony mięso,przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki.
4.Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach,połączyć z orzechami,koncentratem i ketchupem,przyprawić do smaku .Morele pokroić w paski
5.W środkowe nacięcie schabu włożyć morele,natomiast w nacięcia boczne serowo orzechową mieszankę.Schab owinąć sznurkiem,zawinąć dwukrotnie w aluminiową folię.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.250 st C przez około 70 minut,następnie folię przeciąć tak by schab był odsłonięty,włączyć funkcję grillowania zmniejszyć temperaturę do 180 i piec jeszcze przez około 15- 20 minut. 

Justyna D za Pieczone pierożki drożdżowe z serkiem wiejskim i jagodami goji

Pieczone pierożki drożdżowe z serkiem wiejskim i jagodami goji

Składniki: 

Ciasto: 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
100 g mąki razowej
10 g świeżych drożdży
100 g jogurtu naturalnego 
100 ml letniego mleka
szczypta soli 
1 łyżka ksylitolu Sante

Nadzienie:
200 g serka wiejskiego
4 łyżki jagód goji Sante

Dodatkowo:
1 roztrzepane jajko z 1 łyżką mleka do posmarowania
jogurt naturalny do podania
skórka z pomarańczy do podania



Przygotowanie:

1. Ciasto: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z ksylitolem oraz kilkoma łyżkami mąki. Odstawić na około 20 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta ( w razie konieczności podsypać mąką, lub dodać jeszcze trochę mleka) Ciasto przełożyć do miski oprószonej mąką i przykryć ściereczką. Odstawić na około 1,5 godziny do podwojenia objętości.

2. Nadzienie: Serek wiejski wymieszać z jagodami goji.

3. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, a następnie cienko rozwałkować. Za pomocą okrągłej szklanki wykrawać krążki. Na każdy nałożyć łyżeczkę nadzienia i zlepić jak pieroga. Pierożki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i pozostawić do napuszenia. Napuszone posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Piec w 180 st.C około 20 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić. Podawać z jogurtem naturalnym i skórką z pomarańczy. Smacznego!


Wszystkim dziękuję za udział, a zwycięzcom gratuluję i  proszę o kontakt na maila : parowarfaceta@gmail.com
Zaraz po Świętach kolejny Konkurs :) 

Pozdrawiam 
Adam 

 

2 komentarze:

  1. Bardzo dziękuję za piękny, świąteczny prezent! :-) Już przesyłam dane. Pozdrawiam i życzę wesołych i rodzinnych świąt :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratulacje dla zwycięzców :)
    Osoby którym się nie udało zapraszam na http://iwonka-bloguje.blogspot.com na sylwestrowy konkurs z marką Sante :)
    Wesołych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...