Kasze bulgur w sumie odkryłem całkiem niedawno dopiero, bo na warsztatach z Teo Vafidisem, gdzie użyliśmy jej do starożytnej sałatki. Jestem wielbicielem najróżniejszych kasz, także gdy spotkałem ją ostatnio w sklepie to musiałem kupić :)
Składniki :
- 4 plastry schabu
- 100g kaszy bulgur
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/2 marchewki pomarańczowej
- 1/2 marchewki żółtej
- 1 pieczarka
- garść roszponki
- pieprz czarny
- imbir
- kmin rzymski
- tymianek
Schab myjemy, osuszamy, polewamy sosem sojowym i obtaczamy w nim dokładnie mięso.
Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym, imbirem, kminem rzymskim i tymiankiem.
Po godzinie wkładamy plastry schabu na folii aluminiowej do parowaru i włączamy urządzenie na 25 minut.
Marchewki myjemy, obieramy i kroimy obieraczką w cienkie paseczki.
Pieczarkę kroimy w plastry.
Na 13 minut przed końcem parowania mięsa, na 2 poziom w pojemniku do ryżu wkładamy kaszę bulgur i zalewamy pojemnik wrzątkiem. Marchewki i pieczarkę na folii układamy na 3 poziom.
Roszponkę myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
nigdy nie robiłam schabu z parowara, ale wygląda nieźle, kaszę znam i lubię :) jestem pożeraczem kasz :)
OdpowiedzUsuńNo ja też, ale tej nie znałem :) Schab wychodzi bardzo dobry i po piersi z kurczaka, chyba najwięcej go robię :)
UsuńZ przyjemnością chcielibyśmy zaprosić Panią do aktywnego publikowania swoich przepisu na naszym serwisie. Dodatkowo serdecznie zapraszamy do Naszej Strefy Blogera. Pozdrawiamy Serwis przepis-y.pl
OdpowiedzUsuńNiestety dla was nie jestem idiotą i Panią też nie :) Mam swój blog od publikowania, a u was widzę, że nie ma przekierowań na blogów, więc tylko ktoś kto nie myśli to zrobi :) Ja myślę :)
Usuń