Składniki :
- 150 g polędwiczek wieprzowych
- 50 g ryżu jaśminowego
- 1 marchewka fioletowa
- 1 marchewka żółta
- 1/2 marchewki pomarańczowej
- kiełki buraka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pieprz czarny
- cząber
- papryka słodka
- pieprz cayenne
- kmin rzymski
Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy na pół. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym i cayenne, papryką słodką, kminem rzymskim, cząbrem . Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Marchewki myjemy i obieramy. Ryż jaśminowy wkładamy do pojemnika na ryż.
Po wyjęciu polędwiczek z lodówki układamy je na 1 poziom parowaru na folii aluminiowej.
Ryż na 2 poziomie, a marchewki również na folii na 3.
Włączamy urządzenie na 25 minut.
Po wyłączeniu parowaru, przekładamy wszystko na talerz, na ryż układamy kiełki buraka.
Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
I z tym spaleniem marchewki wcale to nie byłam ja :P
OdpowiedzUsuńjadłabym te kiełki :)
OdpowiedzUsuń