wtorek, 24 lutego 2015

Brie z owocami z parowaru

Jakiś czas temu robiłem Camembert z gruszkami. Wyszło pyszne danie :) Więc postanowiłem również z serem Brie coś w parowarze wymyślić.  Wyszło równie smacznie :)


brie z owocami z parowaru

Jest to super jedzenie na szybko. Nie wymaga dużo pracy, wystarczy umyć owoce i wrzucić wszystko do urządzenia. Dodatkowo czas parowania jest bardzo krótki i już po chwili można się zajadać :D

ser brie na ciepło z winogronem i borówkami

Składniki : 
  • 125g sera Brie 
  • kilka winogron zielonych bezpestkowych 
  • 3 łyżeczki borówek amerykańskich 
  • garść roszponki 


przepis na pyszny ser brie z owocami


Ser Brie odwijamy z papierka i kładziemy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie w parowarze. Winogrona i borówkę amerykańską myjemy, przekładamy oddzielnie do małych pojemników do przechowywania żywności odpornych na wysokie temperatury. Po czym wkładamy do parowaru na drugi poziom. Włączamy urządzenie na 10 minut.


przepis na sałatkę z serem brie, winogronem i borówką amerykańską


Roszponkę układamy na talerzu. Po 10 minutach, jak parowar się wyłączy, na roślinę przekładamy ser brie i owoce.


ser brie z owocami w parowarze


Zachęcam do dzielenia się ze mną waszymi komentarzami, spostrzeżeniami czy uwagami, a także zdjęciami waszych potraw, które są chociaż po części inspirowane moimi przepisami :)

Pozdrawiam i smacznego
Adam

9 komentarzy:

  1. Na parowanie sera jeszcze nie wpadłam. Z tymi owocami musiał być pyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No był przepyszny, zachęcam do spróbowania :)

      Usuń
    2. Namówiona jestem :-)

      Usuń
  2. Zrobiłam camembert wyszedł super dzięki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się :) Robiłaś z gruszkami, samego, czy coś pokombinowałaś z dodatkami ? :)

      Usuń
  3. Dodałam mrożone jeżyny w postaci sosu ale na zimno na gorący ser. Niebo ;-) następnym razem wystawie na blogu i wkleję zdjęcie teraz już zjedzone ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ok , fajna opcja :) Mam jeżyny liofilizowane :) Musze spróbować :) Czekam na zdjęcie i wpis jak powtórkę zrobisz :) Mam nadzieję, że znajdę się we wpisie na blogu, jako inspiracja :P

      Usuń
  4. Oczywiście nie może być inaczej ;-)

    OdpowiedzUsuń

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...