środa, 13 września 2017

Kurczak na ostro z makaronem soba

Tym razem zrobiłem pierś z kurczaka z makaronem Soba. Jest to japoński makaron, który stosuję się głównie do zup, czy do dań z woka oraz do pikantnych sałatek. Wykorzystałem go, jako dodatek do kurczaka. Oczywiście całe danie wykonałem jak zawsze na parze :)

przepis na kurczaka w parowarze

 Składniki : 
  • pierś z kurczaka 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku 
  • garść szczypiorku 
  • 1 papryka czereśniowa 
  • 2 papryki pepperoni 
  • 50g makaronu soba
Przyprawy : 
  • pieprz czarny 
  • papryka wędzona 

zdrowy obiad na parze

Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie kroimy ją na kawałki.
Polewamy oliwą z oliwek oraz przyprawiamy pieprzem i papryką wędzoną
Dodajemy posiekany czosnek, pokrojone na kawałki papryki oraz szczypiorek.
Wszystko dokładnie mieszamy.

Mięso układamy na folii aluminiowej, wkładamy na pierwszy poziom parowaru i włączamy urządzenie na 20 minut.

Makaron Soba układamy w pojemniku do gotowania ryżu, zalewamy go wrzątkiem i wkładamy na drugi poziom parowaru na 3 minuty przed końcem gotowania na parze kurczaka.

Kiedy urządzenie się wyłączy odcedzamy makaron i układamy na nim mięso.

fit obiad z parowaru

Czekam na Wasze komentarze i uwagi, a także wrażenia po wykorzystaniu przepisu :)

Pozdrawiam i smacznego
Adam


 

1 komentarz:

  1. Brzmi i wygląda świetnie! Na pewno w smaku też jest bardzo dobry :) Wypróbuję przepis!

    OdpowiedzUsuń

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...