piątek, 5 lutego 2016

Pomarańczowy schab na parze

Lubię połączenie mięsa z owocami. Robiłem już kilka takich propozycji dla Was, zarówno ze świeżymi czy suszonymi owocami. Dziś przedstawiam Wam mój pomysł na schab na parze w ziołowych przyprawach z pomarańczami. Kolejny szybki obiad, dla mających mało czasu. Dużym plusem parowaru jest to, że nie trzeba przy nim stać, nic się nie przypali, jak schabowe na patelni, kiedy byśmy je na dwadzieścia minut zostawili same sobie :)

schab z parowaru z owocami

 Składniki :
  • 2 plastry schabu
  • 1 pomarańcza 
  • 1 łyżka oliwy extra vergine 
  • 1 ząbek czosnku 
Przyprawy : 
  • majeranek
  • tymianek
  • cząber
  • pieprz czarny 
 
ile czasu schab w parowarze


Plastry schabu polewamy oliwą, przyprawiamy pieprzem czarnym, majerankiem, tymiankiem, cząbrem i posiekanym ząbkiem czosnku. Odstawiamy je na 30 minut.
Pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki.

przepis na zdrowy i smaczny obiad

Mięso przekładamy na pierwszy poziom parowaru na folii aluminiowej. Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie do gotowania na parze na 20 minut.
Kawałki pomarańczy wrzucamy albo na folię, albo do pojemnika do gotowania ryżu na 10 minut przed końcem parowania mięsa.

jak zrobić schabowe

Czekam na Wasze komentarze i uwagi, z chęcią się również dowiem czy Wam smakowało jak skorzystacie z przepisu :)

Pozdrawiam i smacznego
Adam

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię połączenia mięsa z owocami. Świetny przepis !!!

    OdpowiedzUsuń

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...