Składniki :
- plaster papryki czerwonej
- plaster papryki zielonej
- plaster papryki żółtej
- 5 jajek przepiórczych
- 2 rzodkiewki
- garść roszponki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Przyprawy :
- papryka wędzona
- papryka słodka
- pieprz czarny
Folię spożywczą smarujemy oliwą z oliwek i układamy na nią 2 plastry papryki, trzeci kroimy w kostkę i układamy oddzielnie.
Do środka papryk wbijamy jajka przepiórcze i włączamy parowar na ok. 4-5 minut.
Roszponkę i rzodkiewkę myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Rzodkiewkę kroimy w plastry.
Po wyłączeniu się urządzenia, jajka przepiórcze posypujemy pieprzem czarnym, papryką słodką i wędzoną i przekładamy na talerz przy pomocy silikonowej łopatki. Roszponkę mieszamy z rzodkiewką i papryką pokrojoną w kostkę.
Czekam na Wasze komentarze i uwagi, z chęcią się dowiem jak wypróbujecie przepis jak Wam smakowało :)
Pozdrawiam i smacznego
Adam
Piękna wiosenna kompozycja na talerzu ;)
OdpowiedzUsuń