Składniki :
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 biała rzodkiew
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- nitki chili
- płatki kokosowe
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- pieprz czarny
- pieprz cytrynowy
- papryka wędzona
- natka pietruszki
Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki.
Polewamy oliwą i przyprawiamy pieprzem czarnym, cytrynowym, papryką wędzoną. Posypujemy także nitkami chili i płatkami kokosowymi, odstawiamy tak zamarynowane mięso na pół godziny.
Po tym czasie układamy je na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 20 minut.
Białą rzodkiew myjemy, obieramy i kroimy obieraczką w cienkie paski.
Dodajemy łyżeczkę jogurtu naturalnego, posypujemy natką pietruszki i dokładnie mieszamy.
Po wyłączeniu się urządzenia gotującego na parze mięso, przekładamy surówkę z białej rzodkwi na talerz a na nią układamy kurczaka.
Czekam na Wasze komentarze i uwagi, dajcie znać jak wypróbujecie przepis czy Wam smakowało.
Pozdrawiam i smacznego
Adam
wow, niby proste a jakże efektowne;) Muszę spróbować tego połączenia;)
OdpowiedzUsuń