Składniki :
- 1/2 marchewki żółtek
- 1/2 marchewki pomarańczowej
- kilka różyczek kalafiora fioletowego
- 1/3 ogórka
- 1/2 papryki czerwonej
- szczypiorek
- kilka listków sałaty batawia
- 8 szt papieru ryżowego
- pieprz czarny
Marchewkę, obieramy i kroimy w słupki.
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w podłużne kawałki.
Kalafiora fioletowego myjemy i osuszamy.
Warzywa przyprawiamy pieprzem czarnym i przekładamy na folię aluminiową.
Wkładamy do parowaru i włączamy go na 10 minut.
Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w słupki.
Szczypiorek myjemy i kroimy w kawałki.
Sałatę batawia myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.
Po wyłączeniu urządzenia pod bieżącą wodą moczymy papier ryżowy. Po czym układamy go na desce.
Z jednej strony arkusza papieru nakładamy kawałki warzyw i zawijamy bok do środka na warzywa a także górę i dół papieru. Następnie zwijamy w niego warzywa.
Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz