Składniki :
- 2 jajka
- 2 rzodkiewki
- 1/4 ogórka
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- szczypiorek
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- pieprz ziołowy
- pieprz czarny
Jajka wkładamy do parowaru i włączamy urządzenie na 15 minut.
Rzodkiewki i ogórka myjemy i kroimy w kostkę.
Szczypiorek myjemy i kroimy w kawałki.
Cebule drobno siekamy i parzymy wrzątkiem.
Kiedy parowar się wyłączy, czekamy aż jajka ostygną i obieramy je.
Kroimy jajka na pół i wyjmujemy łyżeczką żółtka.
Żółtka rozdrabniamy widelcem i dodajemy do nich rzodkiewkę, ogórka, szczypiorek, cebulę i przyprawiamy wszystko pieprzem ziołowym i czarnym. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy.
Farszem nadziewamy białka jajek :)
Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Ale jajo ;)
OdpowiedzUsuńDopiero zaczynam swoją przygodę i szukam przepisów jak go w pełni wykorzystać i jajka mnie zaintrygowały :) Trochę się pogubiłam w przepisach w internecie i sporo jest bardzo zmyślnych, a dla mnie im prostsze tym smaczniejsze :) Nie chcę tylko żeby skończyło się na codziennym gotowaniu tylko łososia na parze :)
OdpowiedzUsuńAgata, u mnie masz na łososia jeden przepis, gotuje bardzo proste dania, które staram się, żeby ładnie wyglądały. Wszystko jest bardzo prosto opisane i mam nadzieję, że znajdziesz dużo inspiracji :)
Usuń