wtorek, 14 czerwca 2016

Cannelloni z pieczarkami na parze

Po kryzysie nie ma chyba śladu :) Wena wróciła wraz z pierwszym wstawionym przepisem. Brakowało mi strasznie tego i mam nadzieje, że Wam mnie również :) Kilka przepisów mam gotowych od dawna, nowe robię na bieżąco, a jeszcze mam masę wydarzeń i warsztatów do opisania z ostatnich dwóch miesięcy. A nowe różne eventy przede mną :)  Także na blogu znów będzie w końcu jak dawniej, przynajmniej mam taką nadzieje :)
Moja nowa praca jest bardzo męcząco fizycznie, plus staram się również dodatkowo pracować w weekendy, kilka miesięcy niepracowania, trzeba odrobić. Dlatego tak to wyglądało ostatnio, ale w końcu będzie dobrze :)

Dziś przedstawiam Wam bardzo prosty przepis na Cennelloni nadziewane pieczarkami, może nie wygląda tak efektownie jak ostatnie moje dania, ale czasem bardzo dobry smak wystarczy, nie zawsze wygląd musi być na restauracyjnym poziomie ;) Jak wiecie, lubię nadziewać, także ten makaron obok conchiglioni to moje dwa ulubione :)

danie włoskie na parze

 Składniki : 
  • 6 dużych pieczarek
  • 6 szt makaronu cannelloni
  • 6 łyżek pomidorów krojonych 
  • 4 łyżki startego sera 
Przyprawy :
  • bazylia 
  • oregano 
  • tymianek suszony 

czy makaron można zrobić w parowarze

Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy. 
Rurki makaronu cannelloni nadziewamy kawałkami grzybów.
Makaron układamy na folii aluminiowej w parowarze.
Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut.

Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano.

Po wyłączeniu się parowaru, wyjmujemy makaron i polewamy go pomidorami wraz z sosem i posypujemy startym serem.

przepis na zdrowe, włoskie danie na parze

Czekam na Wasze komentarze i uwagi :) I jak trochę za mną tęskniliście, również możecie to napisać ;) 

Smacznego

Adam

7 komentarzy:

  1. Cannelloni to super sprawa, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj będzie Cannelloni, ale z przepisu z mięsem mielonym :) Nie wytrzymam jak nie spróbuje i nie zobaczę jak to wyjdzie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio sam robiłem, ale brakowało mi tam mięska i tak jak @Agata dodałem mięso mielone oraz czerwoną cebulkę i wyszło na super smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. To "na parze" brzmi jak dla mnie ohydnie ale... smakuje wybornie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda świetnie a smakuje jeszcze lepiej. Kilka tygodni temu żona zrobiła i nawet nie spodziewałem się, że to właśnie to. Jest mega po prostu!

    OdpowiedzUsuń

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...