Marynatę zrobiłem bardzo podobną jak poprzednio, z tą różnicą, że dodałem tym razem sok z cytryny zamiast z limonki i natkę pietruszki dodałem do marynaty, a nie po parowaniu.
Składniki :
- ok. 50g łososia świeżego atlantyckiego
- 5 dużych pieczarek
- 5 pomidorków cherry
- sok z 1/2 cytryny
- natka pietruszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pieprz cytrynowy
Łososia myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i oczyszczamy ze skórki po czym kroimy na 5 kawałków. Natkę pietruszki myjemy i kroimy. W głębokim talerzu przygotowujemy marynatę. Wlewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny, dodajemy natkę pietruszki oraz pieprz cytrynowy, mieszamy i zanurzamy w niej kawałki łososia, zostawiamy je w marynacie na pół godziny.
Pieczarki myjemy, obieramy daszki i odrywamy nóżki. Pomidorki myjemy.
Jak już minie czas marynowania kawałki łososia wkładamy do pieczarki. Nakłuwamy na wykałaczki pomidorki, następnie pieczarki z łososiem.
Gotowe koreczki układamy na folii aluminiowej w parowarze i włączamy go na 13 minut.
Po parowaniu nakładamy koreczki na talerz.
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak
się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz