Jest to super jedzenie na szybko. Nie wymaga dużo pracy, wystarczy umyć owoce i wrzucić wszystko do urządzenia. Dodatkowo czas parowania jest bardzo krótki i już po chwili można się zajadać :D
Składniki :
- 125g sera Brie
- kilka winogron zielonych bezpestkowych
- 3 łyżeczki borówek amerykańskich
- garść roszponki
Ser Brie odwijamy z papierka i kładziemy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie w parowarze. Winogrona i borówkę amerykańską myjemy, przekładamy oddzielnie do małych pojemników do przechowywania żywności odpornych na wysokie temperatury. Po czym wkładamy do parowaru na drugi poziom. Włączamy urządzenie na 10 minut.
Roszponkę układamy na talerzu. Po 10 minutach, jak parowar się wyłączy, na roślinę przekładamy ser brie i owoce.
Zachęcam do dzielenia się ze mną waszymi komentarzami, spostrzeżeniami czy uwagami, a także zdjęciami waszych potraw, które są chociaż po części inspirowane moimi przepisami :)
Pozdrawiam i smacznego
Adam
Na parowanie sera jeszcze nie wpadłam. Z tymi owocami musiał być pyszny :-)
OdpowiedzUsuńNo był przepyszny, zachęcam do spróbowania :)
UsuńNamówiona jestem :-)
UsuńZrobiłam camembert wyszedł super dzięki
OdpowiedzUsuńCieszę się :) Robiłaś z gruszkami, samego, czy coś pokombinowałaś z dodatkami ? :)
UsuńDodałam mrożone jeżyny w postaci sosu ale na zimno na gorący ser. Niebo ;-) następnym razem wystawie na blogu i wkleję zdjęcie teraz już zjedzone ;-)
OdpowiedzUsuńOk , fajna opcja :) Mam jeżyny liofilizowane :) Musze spróbować :) Czekam na zdjęcie i wpis jak powtórkę zrobisz :) Mam nadzieję, że znajdę się we wpisie na blogu, jako inspiracja :P
UsuńOczywiście nie może być inaczej ;-)
OdpowiedzUsuńPowiem tak, kusisz !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ulcik