Składniki :
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki zielonej
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka różyczek romanesco
- kilka różyczek fioletowego kalafiora
- marchewka żółta
- marchewka fioletowa
- 1/2 cukinii żółtej
- 1/2 cukinii zielonej
- sok z 1/2 cytryny
- natka pietruszki
- 6 patyczków do szaszłyków
- pieprz czarny
- zioła dalmatyńskie
Wszystkie warzywa myjemy.
Papryki oczyszczamy i kroimy w paski.
Marchewki obieramy i kroimy w plastry.
Cukinie również w plasterki.
Nadziewamy warzywa na patyczki, skrapiamy sokiem z cytryny oraz przyprawiamy pieprzem i ziołami.
Układamy w parowarze na folii aluminiowej i włączamy urządzenie na 13 minut.
Natkę myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem po czym kroimy.
Po wyłączeniu się parowaru nakładamy na talerz i posypujemy natką.
Czekam na komentarze i podzielenie się swoimi zdjęciami warzywnych szaszłyków :)
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz