Składniki :
- filet z piersi kurczaka
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 cebuli żółtej
- 1 pieczarka
- 2 ogórki konserwowe
- kilka pomidorków cherry mix
- sałata batawia
- 3 bułki pita z czosnkiem i kolendrą
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki jogurtu greckiego naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pieprz czarny
- pieprz ziołowy
- papryka wędzona
Filet z piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy, po czym kroimy na kawałki.
Obtaczamy kawałki mięsa w oliwie z oliwek i przyprawiamy pieprzem czarnym, ziołowym i papryką wędzoną. Czosnek kroimy w płatki i układamy na kurczaka.
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski.
Pieczarkę obieramy i kroimy w plastry.
Mięso układamy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru i włączamy urządzenie na 25 minut.
Na 10 minut przed końcem na drugim poziom na folii układamy kawałki pieczarki i papryki.
Cebulę żółtą siekamy w drobną kostkę, i parzymy wrzątkiem. Pomidorki cherry również parzymy i przekrajemy na pół. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Sałatę myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.
Pity podgrzewamy w piekarniku tak jak podaję instrukcja na opakowaniu.
Sałatę batawia, pomidorki, cebulę i ogórki polewamy sokiem z cytryny, a po wyłączeniu parowaru dokładamy do nich mięso, paprykę i pieczarki. Wszystko mieszamy.
Pity kroimy i od środka smarujemy jogurtem greckim naturalnym, po czym wypełniamy środek resztą składników.
Czekam na Wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wykorzystacie przepis, dajcie znać czy smakowało, możecie również wrzucić zdjęcie i podzielić się z innymi jak wyszło :)
Można na mnie głosować codziennie od 16.11.2015 do 16.12.2015 w finale konkursu Kuchenne Zmagania :) Klikamy na zdjęcie i głosujemy :)
Przeważnie widzicie tylko mój gotowy talerz :) Tym razem możecie zobaczyć jak gotuje razem z Moniką na żywo :) Zachęcam do głosowania i udostępniania dalej :) Dzięki za wszystkie głosy :)
Posted by Parowar Faceta on 17 listopada 2015
Pozdrawiam i smacznego
Adam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz