Składniki :
- pieczywo żytnie - chrupiące z pieca Lidla
- 2 jajka
- 1 kiełbasa biała surowa
- 1 cebula dymka
- szczypiorek
- 1 pomidor rzymski
- sałata rzymska
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- pieprz czarny
- papryka wędzona
Kiełbaskę białą kroimy na kawałki i posypujemy papryką wędzoną.
Cebulę dymkę drobno siekamy.
Kawałki kiełbasy i dymki przekładamy do okrągłej metalowej obręczy - wykrojnika, który od spodu zabezpieczyłem wcześniej folią do pieczenia i ścisnąłem na ściankach gumkami recepturkami :)
Wkładamy obręcz do parowaru, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy na 15 minut.
Jajka rozbijamy na talerzu, przyprawiamy pieprzem i mieszamy widelcem.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy.
Kiedy na zegarze pojawi się 10 minut do końca parowania, wlewamy do wykrojnika jajka.
Po ok 5 minutach dodajemy szczypiorek i mieszamy wszystko łyżką. Mieszanie jeszcze powtarzamy po chwili, uważając żeby się nie poparzyć parą.
Pomidora parzymy wrzątkiem, a listki sałaty myjemy i osuszamy ręczniczkiem papierowym.
Po czym rwiemy ją na kawałki i dodajemy jogurt naturalny i pomidora przekrojonego na ćwiartki.
Kiedy parowar się wyłączy, jajecznicę przekładamy na pieczywo żytnie i rozprowadzamy ją na całą kromkę.
Smacznego :)
KONKURS
Z okazji wprowadzenia do oferty sieci chlebów Chrupiące z Pieca nowej receptury bez konserwantów, razem z Lidl Polska przygotowałem dla Was Konkurs:
Poszukujemy inspiracji – z czym najlepiej mogą smakować chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów Lidl ?
Odpowiedzi proszę udzielać w komentarzach pod postem. Czekam na dużo inspiracji i twóczych pomysłów.
Regulamin Konkursu :
- Organizatorem Konkursu jest blog "Parowar Faceta".
- Konkurs trwa od 31 października 2015r. do 14 listopada 2015r. do godz. 23:59
- Sponsorem nagród jest Lidl Polska.
- Konkurs polega na wpisaniu w komentarzu pod tym postem autorskiej odpowiedzi na pytanie: Z czym najlepiej mogą smakować chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów. Każdy uczestnik może przesłać 1 odpowiedź. Proszę podpisać się imieniem i dopisać swojego maila.
- Będzie mi bardzo miło, jeśli polubicie fanpage na FB sponsora konkursu Lidl Polska .
- A także mój :) Parowar Faceta .
- Nagrodami w konkursie są : 3 takie same zestawy składające się z designerskiego chlebaka oraz produktów spożywczych o wartości 60 zł.
8. Zwycięzców wybiorę w ciągu 2-3 dni od zakończenia konkursu. Wyniki pojawią się na blogu w oddzielnym poście.
9. Każda wyróżniona osoba jest zobowiązana przesłać dane adresowe na maila: parowarfaceta@gmail.com w przeciągu 3 dni od ogłoszenia wyników.
10.Uczestnik Konkursu wysyłając odpowiedź na pytanie konkursowe, oświadcza, iż jest on jego autorstwa i nie narusza praw autorskich innych osób.
11. Nagrody będą wysyłane tylko na terenie Polski.
12. Udzielenie odpowiedzi na pytanie konkursowe jest jednoznaczne z akceptacją powyższego Regulaminu Konkursu.
Czekam na wiele inspirujących odpowiedzi i życzę wszystkim powodzenia.
Adam
Idzie jesień szarozłota
OdpowiedzUsuńZamiast piękna kupa błota...
A by jesień tą przeżyć godnie polecam coś do chlebka co umili nasz dzień i wieczór, a nawet skłoni do nocnego podjadania, bo jest numeros adinos w mojej kuchni dietetycznej:)
A zatem przedstawiam szanowną i przesmaczną Paprykowa pierś indycza w pomarańczowym kremie balsamicznym.
http://zaklecienaszczescie.blogspot.com/2015/08/paprykowa-piers-indycza-w-pomaranczowym.html
Dziękuję za uwagę:
Klaudia (klaudiaannacebula@wp.pl)
Serwus!
OdpowiedzUsuńWłaśnie wysłałam Chłopa, a raczej sam się wysłał po chleb... do Lidla. Codziennie, przed obiadem chadzamy tam na zmianę po pieczywo (no, chyba, że akurat przygotowujemy jakieś sami).
Z czym smakuje najlepiej? Z dniem powszednim... Z każdym daniem, udanym czy też nie – nigdy go u nas nie brakuje. Niezależnie od tego, czy jesteśmy w Polsce czy w Hiszpanii, między którymi żyjemy – zawsze wybieramy Lidlowe pieczywo. Oba kraje mają w swoich Lidlach inną chrupiącą ofertę – lecz inność odnosi się do typów chleba i nie do ich bajecznej jakości. Chociaż przyznam szczerze, że polski wybór jest dużo bardziej urozmaicony!
W dniu, w którym się poznaliśmy, Mój Luby zakomunikował mi, że przy nim nauczyłabym się jeść chleb do każdego posiłku. Nie dowierzałam... lecz tak też się stało. Teraz jem chleb nawet z pierogami... pomyśleć, że śmiałam, widząc Ukochanego wcinającego chleb na zmianę z kawałkami naszego polskiego dania!
Dzisiaj nie wyobrażam sobie posiłku bez małej Lidlowej bułki lub bagietkowej piętki tego samego pochodzenia. Ale chyba najlepiej smakuje mi po hiszpańsku – z oliwą z oliwek o jak najbardziej intensywnym smaku... Chociaż... czasem, kiedy nikt nie widzi, a ja udaję przed sobą, że wcale nie podjadam, odrywam sobie sam kawałek pieczywa i rozkoszuję się nim samym, tak po prostu.
Pozdrawiam,
Kasia -Polaca Mala (polaca.mala.blog@gmail.com)
Taki chlebek wyobrażam sobie tylko z pastą zrobioną z tuńczyka. Rozdrobionego tuńczyka w sosie własnym łączymy z drobno pokrojoną czerwoną cebulą, 2 drobno posiekanymi ząbkami czosnku, 1 łyżeczką suszonej bazylii i sokiem z połowy cytryny. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. W sam raz na tą porę roku. Zdrowy chleb z taką pastą sprawi, że każde przeziębienie będzie trzymać się od nas z daleka:)
OdpowiedzUsuńTatiana Jaworska, tatiana-jaworska@wp.pl
Wyobrażam sobie, że stoję rankiem w słonecznej kuchni. Jest sobota. Dzieci śpią. Mąż wchodzi do domu, a z nim zapach świeżego pieczywa. To Chrupiące z Pieca bez konserwantów - żytni chlebek. Jeszcze ciepły.
OdpowiedzUsuńOdkrawam piętkę i smaruję masłem. Posypuję odrobiną świeżego koperku. Mężowi odkrawam drugą piętkę i podaję mu z masłem i świeżym pomidorem. Siadamy w ciszy z parującymi kubkami gorącej herbaty przy stole i wyglądamy przez okno na nasz ogródek. Napawamy się tą ciszą, prawdziwą złotą, a przy tym nieprawdopodobnie optymistyczną jesienią, niepowtarzalnym smakiem pieczywa i sobą.
Wiem, że niedługo na karmienie obudzi się maleńki osesek, a po nim dwuletnia córka. Specjalnie dla niej pojawią się kanapeczki z ulubionymi pastami - twarożkowa z drobno posiekanym ogórkiem, pomidorem i rzodkiewką oraz koperkiem a także pasta "nutellowa", ze startą mleczną czekoladą, kakaem, serkiem śmietankowym i odrobiną miodu. Na stole córunia zobaczy też kanapkę ze zmielonym twarożkiem i powidłami. Porcja będzie podwójna, bo także dla mnie. A mąż? Dla niego takie pieczywo to idealny kompan dla smażonego boczku, korniszonów, cebuli, pomidorów i sosu czosnkowego własnej produkcji.
Takie pieczywo bez konserwantów to dopełnienie sobotniego śniadania o poranku. Tak wygląda idealne połączenie chleba chrupiącego z Pieca bez konserwantów i naszych ulubionych smaków.
Kasia
mail: ka.burliga@gazeta.pl
Chleby Chrupiące z Pieca najlepiej smakują z wiejskim lekko solonym masełkiem. Takie masło tylko podkreśla ich smak i świeżość. Najlepiej kiedy chleb jest jeszcze ciepły a masełko apetycznie się na nim rozpuszcza. Myślę, że wiele osób się ze mną zgodzi, że rano nie ma nic lepszego od takiej kromeczki.
OdpowiedzUsuńInnym przysmakiem do pieczywa jest domowa, jeszcze ciepła i kremowa pasta jajeczna. Do niej najlepiej pasuje chleb Pełne ziarno i garstka chrupiących kiełków :) Aż się rozmarzyłam - takie to dobre!
Magda (magdalena.materny@op.pl)
Lidl-owe Chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów chrupać koniecznie z Dietetycznym pasztetem z cukinii. Pasztet bogaty w cukinię, marchewkę, cebulkę, czosnek i do tego pyszny, świeży chleb - to jest dopiero mistrzowskie śniadanie! :D
OdpowiedzUsuńJoanna (grunttoprzepis@gmail.com)
Jak widzę Chrupiące z Pieca...to wlaściwie nie wiem z czym mój Boże, połowa znika sama z siebie. Druga połowa posmarowana masłem.Grubo masła. Chleby chrupiące z Pieca bez konserwantów podałabym z wiejskim twarogiem, rygorystycznie od babci, urobionym z solą morską, chrzanem i szczypiorkiem. Po prostu, wiejska pajda chleba, wspomnienie dzieciństwa. Dla ekscentryków, na osobnej desce, podałabym szynkę parmeńską, jakby było mało i oliwki...
OdpowiedzUsuńkasiafraniszyn@interia.pl
UsuńChleby chrupiące z pieca bez konserwantów najlepiej smakuja same, tak po prostu, zaraz potem posmarowane masłem czosnkowo-pietruszkowym. Jesli jeszcze tego będzie mało to małosolny ogórek tez sie przyda.
OdpowiedzUsuńNie można psuć smaku tak pysznego pieczywa za duzą ilościa dodatków, delektujmy się tym pysznym smakiem.
Dorota Owczarek
dolores1264@o2.pl
Chleb z Lidla jem codziennie (zamiennie z tym, który piekę własnoręcznie) i smakuje mi ze wszystkim, co można położyć na chleb,
OdpowiedzUsuńbo to pieczywo jest po prostu BARDZO SMACZNE !
Zauważyli to nawet moi goście, którzy zjadali chleb za chlebem i trzeba było uzupełniać zapasy.
Ale najbardziej lubię chrupiący chleb bez konserwantów (!!!) z masłem (najlepiej wiejskim) i z domowymi powidłami, które właśnie zmażę.
Niepotrzebne mi już żadne słodycze.
ela50@o2.pl
Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii
OdpowiedzUsuńRewelacyjna pasta do chleba na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów.
Składniki:
400g mrożonego zielonego groszku
150g orzeszków ziemnych niesolonych
80g parmezanu lub innego sera żółtego
50g świeżej bazylii
4 ząbki czosnku
80ml oliwy
sok z połowy cytryny
sok z połowy limonki
świeżo zmielony pieprz
sól morska
Wykonanie:
1. Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować
3-4 minuty. Następnie wystudzić.
2. Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.Pastą smarować chlebek z Lidla. Smacznego :)
Ewelina P linka2107.88@o2.pl
Super konkurs :)
UsuńPieczona ricotta to prawdziwe niebo w gębie. Wystarczy ricottę przełożyć do żaroodpornego naczynia, posmarować oliwą z oliwek, oprószyć ziołami i zapiekać, aż skórka ricotty zezłoci się. Później pozostaje tylko dodanie posiekanych suszonych pomidorów, rukoli, oliwek :)
OdpowiedzUsuń"Tosty z pieca zapiekane z jajkiem"
OdpowiedzUsuńSkładniki:
- Chrupiący Chleb
- odrobina masła
- żółty ser
- plaster bekonu
- jajko
- przyprawy
- szczypior
Przygotowanie: Jedną z kromek chleba należy posmarować masłem, ułożyć plaster wcześniej podpieczonego bekonu i posypac startym serem. W drugiej z kromek wydrążyć otwór i ułożyć na tej pierwszej. Wbić jajko, posypać solą i pieprzem oraz wstawić tosty do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 180 st.C. Po wyjęciu z pieca, posypać szczypiorkiem.
Justyna (justis1@gazeta.pl)
Ostatnio dużo eksperymentuję z najróżniejszymi pastami do chleba. Chleby Chrupiące z Pieca z Lidla świetnie pasują np. do pasty z bobu, domowego masła orzechowego, podsmażonej cebulki z czosnkiem, kminem rzymskim, solą, pieprzem i cytryną. A ulubiona pasta na słodko? :) Z awokado, ciecierzycy, miodu, odrobiny oleju kokosowego i wiórek kokosowych. Polecam spróbować, zdrowy, słodki krem! Dodając jeszcze kakao uzyskamy nutellę ;) I oczywiście żadna pasta nie będzie smakowała dobrze bez świeżego, naturalnego pieczywa.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ewelina
ewelka102@onet.eu
do chlebka prosto z pieca najlepiej pasuje: masełko czosnkowe własnej roboty które pysznie rozpuści się na powierzchni chlebka i smakowicie zagłębi w jego miękkość, twaróg wymieszany ze szczypiorkiem i rzodkiewką, dwa jaja na miękko widowiskowo spływające po skorupce i szklanka zsiadłego krojonego mleka (z piwnicy góralskiej chaty), w tym celu będziemy musieli się na godzinkę teleportowac z okolic Lidla w góry ale to nie stanowi większego problemu;)
OdpowiedzUsuńEmilia
walczyna.e@vp.pl
Kanapki z kasztanową pastą, prosciutto i karmelizowanymi gruszkami
OdpowiedzUsuńSkładniki:
- 4 kromki chleba chrupiącego z pieca Lidl
- 4 plastry prosciutto
- 150 g pieczonych kasztanów
- 45 ml śmietany kremówki
- 1 łyżka rumu
- 1/2 łyżki soku z cytryny
- 1 i 1/2 łyżki tymianków
- 2 zielone, twarde gruszki
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki cukru
- sól
Do kasztanów dodać kremówkę, rum i sok z cytryny zmiksować na gładką masę, doprawić odrobiną soli. Wsypać 1 łyżkę tymianku, wymieszać.
Gruszki umyć, przekroić na pół i pokroić na cienkie plasterki. Masło i cukier rozpuścić na patelni, dodać gruszki. Gruszki karmelizować z każdej strony około 1 - 2 minuty.
Każdą kromkę posmarować musem z kasztanów, położyć prosciutto i karmelizowane gruszki. Całość posypać tymiankiem
Pozdrawiam
Iwona
echelon@poczta.fm
A ja taki pyszny świeżutki chlebek jadłabym z domowym pysznym zdrowym masłem czekoladowym : a w jego skład wchodzi 1 avocado , 1 dojrzały banan , 2 łyżeczki kakao i 2-3 łyżeczki miodu , wszystko razem zblenderować i zajadać
OdpowiedzUsuńUlka - edyta268@op.pl
Do chrupiącego pieczywka z Lidla dodałbym świeże masełko zrobione samodzielnie ze śmietanki 36% długo mieszanej oraz białego serka z własnego wyrobu oraz świeżej mięty najlepiej libańskiej ale nasza rodzima z ogródka też może być.
OdpowiedzUsuńKolejny smaczny dodatek do pysznego pieczywka z Lidla to pasta z makreli...wędzona makrela do tego jajko na twardo, szczypiorek, musztarda francuska pomidorki malinowe lub ketchup sól morska, papryka ostra lub słodka kto co lubi i pieprz całość zmiksować i na kanapeczkę z odrobiną cytrynki.
Albo kanapeczka nie przed randkowa czyli pyszne chrupiące pieczywko z Lidla do tego serek żółty starty na tarce do tego starty czosnek i odrobina majonezu light wszystko zmieszane i posmarowane na pieczywku do tego kawałek pomidorka.
Pozdrawiam Michał - michalorlicz-78@wp.pl
Chleb żytni bez konserwantów- chrupiący z pieca Lidl podałabym z pasta, którą się zajadają u mnie wszyscy domownicy. Żółty ser ścieram na tarce na grubych oczkach, czosnek przeciskam przez praskę. Orzechy włoskie, szczypiorek drobno siekam. Wszystko łącze z majonezem i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
OdpowiedzUsuńChleb drwalki- chrupiący z pieca Lidl podałabym z pastą z jabłkiem. Jabłko (koniecznie kwaśne), cebulę i szynkę kroimy w kostkę. Seler cięty ze słoika, orzechy włoskie i szczypiorek drobno siekam. Wszystko łączę z majonezem. Doprawiam solą i pieprzem. Kto raz spróbuje nie pożałuje:)
OdpowiedzUsuńBułkę śniadaniową fitness z kolei podałabym z łososiem. Pieczywo smarujemy masłem. Kładziemy sałatę, na to plastry pomidora i plastry wędzonego łososia. Wszystko polewamy sosem, który przyrządzamy z soku cytryny, musztardy, oliwy z oliwek i miodu.Sos solimy i pieprzymy do smaku. Można polać nim łososia, albo go wcześniej zamarynować. Ryba ta wtedy ma cudowny słodko-kwaśny smak i jest bardziej wyrazista.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. barwis1984@gmail.com
Ja zaserwowałabym taki chleb z jajkiem gotowanym ale z lekko lejącym żółtkiem oczywiście z pieprzem, solą i szczypiorkiem
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
sylwia.stefaniak@wp.pl
drugi pomysł na podanie takiego chleba to jeszcze cieplutki chlebek z pastą z makreli mniam, mniam
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
sylwia.stefaniak@wp.pl
Chrupiący chleb z pieca już sam w sobie jest przepyszny, ten smak i przyjemna chrupkość działają na mnie uspokajająco i kojąco. Przypominają czasu błogiego dzieciństwa, kiedy nikt się nigdzie nie spieszył i mógł delektować się tym smakiem w nieskończoność. A czy posmarujemy go domowymi powidłami od kochanej Teściowej, masełkiem i twarożkiem wytwarzanym przez przyjaciółkę z własnoręcznie wydojonego krowiego mleka, wędliną od znajomego rzeźnika czy też wychodowanymi własnoręcznie warzywami już nie jest takie ważne. Chociaż, po chwili zastanowienia zmieniam zdanie. Najlepszym dodatkiem do takiego posiłku jest oczywiście towarzystwo ukochanej osoby. Tak więc smacznego! :) Niech wasz posiłek będzie pełen miłości.
OdpowiedzUsuńAlicja ala661@wp.pl
Chrupiący chlebek z pieca , jadam go nie raz,ale nigdy nie zapomnę smaku dzieciństwa ... i uważam ze najlepiej smakuje ze smalczykiem , z skwareczkami i ogórkiem kiszonym z czerwoną cebulką , po prostu poezja , która rozpływa się w ustach.
OdpowiedzUsuńChrupiący chlebek z pieca , jadam go nie raz,ale nigdy nie zapomnę smaku dzieciństwa ... i uważam ze najlepiej smakuje ze smalczykiem , z skwareczkami i ogórkiem kiszonym z czerwoną cebulką , po prostu poezja , która rozpływa się w ustach.
OdpowiedzUsuńKRZYSZTOF Korzonekkk_18@wp.pl
Chleby chrupiące z pieca bez konserwantów najlepiej mogą smakować poprostu z dobrym masłem i solą. Nic więcej nie trzeba. Taki chlebek z masełkiem obronią się same.
OdpowiedzUsuńyamsha@op.pl
UsuńNajlepiej będą smakować z odrobiną wiejskiego masła, a do tego szklanka mleka prosto od krowy :)
OdpowiedzUsuńAgnieszka Telążka, agn.trzcinska@gmail.com
Ten chlebek smakuje ze wszystkim wyśmienicie :) ale najbardziej pasuje mi z posmarowanym serkiem typu tar tar na to kładę plasterek łososia wędzonego skrapiam minimalnie cytrynka i osypuje delikatnie koperkiem- tyle ;) dla mnie REWELACJA :) EWENTUALNIE Wkładam do tostera od razu po wyjęciu smaruje maselkiem, masełko się rozplywa na chlebku przez co uwydatnia jeszcze jego smak i chrupkość. A jak ma ochotę na coś słodkiego to smaruje kromke maselkiem i powidlami sliwkowymi , jem popijając gorącym mlekiem ;)
OdpowiedzUsuńChleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów, smakują najlepiej z produktami regionalnymi ! Bez chemicznych "doładowywaczy":).
OdpowiedzUsuńOczywiście u nas w Bieszczadach dodatkiem będą smaczne sery owcze lub dżemy ;) ale u mojego dziadka zastępuje je miodami z pasieki i świeżym mlekiem. Górale zaproponują oscypki a nad Bałtykiem rybacy dodadzą świeże ryby, prawie wszędzie możemy zapatrzeć się w świeże wędliny z przydomowych wędzarni. Każdemu zatem proponuję wycieczkę po naszym kraju i odkryciu tajnych receptur produktów regionalnych. Świeży chleb z Lidla jest dostępny w całej Polsce a więc z nim akurat nie będzie problemu :)
Pozdrawiam życzę smacznego!
markokamil1@gmail.com
Pyszny chleb bez konserwantów będzie pysznie smakował z wiejskim serkiem białym bez konserwantów oraz masłem.
OdpowiedzUsuńPyszny chleb bez konserwantów będzie pysznie smakował z wiejskim serkiem białym bez konserwantów oraz masłem.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJa jestem koneserem swojskiego wędzonego boczku- smaruję chleb bardzo cieniutko smalczykiem roślinnym z cebulką, kładę boczek i na to szczypta grubo- mielonego pieprzu. Jeśli boczek jest naturalny, prawdziwy a chleb bez konserwantów, to więcej mi nie trzeba ;) to mój ideał
OdpowiedzUsuńPaweł Racis
pawra21@gmail.com
Nie ulega wątpliwości, że w dzisiejszych czasach, kiedy coraz częściej w sklepach możemy spotkać pieczywo pełne spulchniaczy i konserwantów, "Lidlowe" chrupiące chleby z pieca to doskonały wybór. Aby móc w pełni cieszyć się smakiem tych wybornych wypieków, trzeba jednak dobrze dobrać do nich dodatki. Do chleba drwalskiego doskonale pasować będzie pasta z soczewicy z podsmażoną cebulką, czosnkiem i suszonymi pomidorami. Myślę, że ta pasta świetnie skomponuje się z nasionami soi, słonecznika i lnu, które wzbogacają smak tego pieczywa. Chleb polski to tradycyjny chleb pszenno-żytni, stąd jego smak podkreślą zarówno słodkie, jak i słone dodatki. Ponieważ jego nazwa kojarzy mi się z tradycyjną polską kuchnią, wybór może paść zarówno na pyszną, domową konfiturę, jak i wędlinę czy jajko na twardo z ogórkiem kiszonym. Aby przenieść się na chwilę do słonecznej Italii, najlepiej posmakować chleba typu włoskiego na ciepło. W tym przypadku proponuję chrupiącą Bruschettę z pomidorami, czosnkiem, świeżą bazylią i odrobiną kaparów. Ostatni z dostępnych w Lidlu chlebków to chleb słonecznikowy. Do podkreślenia jego smaku wybrałabym pasztet warzywny własnej roboty czyli połączenie marchewki, pietruszki, ziemniaków i selera z dodatkiem płatków owsianych. Pycha!
OdpowiedzUsuńWeronika (weroniq_bn@buziaczek.pl)
Dla mnie ten a'la chlebek, który wygląda jak kanapka, jest wyśmienity ze względu braku konserwantów oraz mniejszego indeksu glikemicznego.
OdpowiedzUsuńPostanowiłam ją łączyć z moją pyszną i posiadającą właściwości zdrowotne pastą, na słodko :)
Gotową pastę Tahini łączymy z miodem (gryczanym bądź lipowym) i smarujemy na kanapeczkę.
Do tego szklanka ciepłego mleka, albo kakao. Kto lubi i pije, kawka.
Zdrowo, szybko i smacznie :)
Pozdrawiam!
palka920901@gmail.com
Z czym najlepiej? Ze świętym spokojem, szczyptą lenistwa i sporą ilością czasu. Takie śniadanie bez pośpiechu, z najbliższymi, z możliwością celebrowania chwil spędzonych razem sprawia, że drobne rzeczy, którym nie poświęcamy zbyt wiele uwagi - nabierają smaku, a każda nawet najprostsza potrawa staje się wykwintnym daniem. W takiej oprawie pieczywo Chrupiące z Pieca bez konserwantów Lidl, bez żadnych dodatków zostanie w naszej pamięci czy tego chcemy czy nie...
OdpowiedzUsuńTaki świeży i chrupiący chlebek i bez konserwantów najlepiej będzie smakował z miodem prosto z pasieki. Taki miód również nie ma konserwantów, więc idealnie się dopasują. A ich smak to prawdziwy raj dla podniebienia i oczywiście bardzo zdrowe.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ania B.
bin.ann@wp.pl
Uwielbiam chrupiący chlebek, najlepiej jeszcze ciepły. Oczywiście ciepły nigdy nie bedzie, więc często robię grzanki. Chlebek smaruje oliwą, kładę plasterek mozarelli oprószony czosnkiem, na to plasterek szynki Szwarcwaldzkiej. Wkładam na chwilę do gorącego piekarnika. Po wyjęciu posypuję świeżą bazylią...i na jednej blaszcze nigdy się nie kończy ;) Do takiego przysmaku pasują oliwki i pikantne antipasti (często jem ten skromny duet - chrupiace pieczywo maczane w oliwie i papryczki z nadzieniem twarożkowym). Mmmm...
OdpowiedzUsuńKamila
Bieniart@gmail.com
Chrupiący z Pieca chleb może stanowić dodatek,
OdpowiedzUsuńDo podawanych na ciepło jesiennych dań i sałatek.
Pyszny ze smalcem, masłem czy bez,
Jedzmy go po staropolsku, to zdrowe jest!
Ricotta 'ą', 'ę', śródziemnomorska dieta wyszukana,
Szynka parmeńska, oliwki - proponuje niejedna dama:-)
Nie wstydźmy się w kuchni polskości,
W rodziny gronie mnóstwo radości.
Jedzmy to, co polskie i co dają pory roku,
Czerpmy z natury od świtu do zmroku...
Gdy wszystko jest jedzone z umiarem,
Cieszyć się będziemy długo zdrowia darem!
Wreszcie brak konserwantów w chlebie,
Lidl zadbał o mnie i o Ciebie!
MałgosiaK. go_do@wp.pl
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńWitam,
OdpowiedzUsuńChleb prosto z pieca to smaczna prostota sama w sobie, więc najlepiej bedzie smakował z czymś prostym. Idealnie nadaje sie do tego pasta z awokado. Jedno awokado, zabek czosnku, odrobina oliwy z oliwek, szczypta soli, trochę pieprzu i mamy śniadanie proste, aczkolwiek wykwintne, pożywne i zdrowe zarazem. Smak tkwi w prostocie :)
Pozdrawiam serdecznie.
Mail: justynagrzyb1988@wp.pl
Justyna
UsuńŚwieży chlebek najlepiej smakuje posmarowany grubą warstwą smalczyku ze skwarkami, dodatkowo posypany solą i zagryziony ogórkiem kiszonym. To są ulubione kanapki robione przez moją babcię <3
OdpowiedzUsuńZdecydowanie stawiam na pikantne smaki :)
OdpowiedzUsuńWięc taki chlebek podałabym z twarożkiem na ostro. A wykonałabym go z twarożku półtłustego z dodatkiem dwóch łyżek jogurtu greckiego, do tego 2 szczypty słodkiej papryki, 1 szczypta chilli, wkrajamy 1/3 papryczki chilli bardzo, ale to bardzo drobno pokrojonej i pół ząbku czosnku zgniecionego przez praskę. Następnie wszystko mieszamy i łączymy ze sobą do uzyskania równomiernej konsystencji. Do tego dodajemy pół papryki pokrojonej z drobna kostkę i dosalamy do smaku. Smarujemy nasz chlebek, a na wierzch dajemy kokardę zawiązaną ze szczypiorku :) Smacznego!
Mail: ewelinakalinka@gmail.com
Chleby Chrupiące z pieca idealnie komponują się z wieloma składnikami pochodzącymi z całego świata.
OdpowiedzUsuńL-ista I-dealnych D-odatków dla L-ubianych przez wszystkich chlebów Chrupiących z pieca LIDL:
C-horizo- Hiszpania
H-ummus-Liban
R-ukola- kuchnia śróziemnomorska
U-lubiony przysmak Norwegów- łosoś- Norwegia
P-omidory suszone na sycylijskim słońcu- Włochy
I-ndyjska pasta z soczewicy i tahini- Indie
Ą i ę- zachwytom nie będzie końca!!!
C-amembert- Francja
E-mmentaler- Szwajcaria
Z-ielone oliwki- Grecja
P-asztet z gęsi według staropolskiej receptury- Polska
I-rish steak z irish whiskey-Irlandia
E-dam- Holandia
C-hutney z mango- Jamajka
A-jwar-Bałkany
Cały świat oszalał na punkcie chlebów Chrupiące z pieca Lidl!!!
Piotr piotr.misztela@interia.pl
Taki świeży i chrupiący chlebek i bez konserwantów najlepiej będzie smakował z wiejskim masełkiem najlepiej własnej roboty i pastą twarożkową przełożoną pokrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.Obowiązkowo z ciepłą herbatą z cytrynką :)
OdpowiedzUsuńkaja350@vp.pl Kasia
Najlepiej po Polsku i po swojsku z bigosem ale takim prawdziwym jak robiły nasze babcie
OdpowiedzUsuńJa myślę, że dobrze by smakował w stylu polskim ze smalczykiem i ogóreczkiem kiszonym lub po śródziemnomorsku - maczany w oliwie z oliwek z solą morską.
OdpowiedzUsuńChrupiący chlebek z pieca ? Ja bym zjadła z pyszną, dobrą, cudowną zalewajką z kiełbaską i grzybkami, mogłaby być wlana do bochenka i podana z palemką w formie drinka :)
OdpowiedzUsuńZ czym podałabym pyszny i chrupiący chlebek z Lidla? Z zieloną pastą i siemieniem :)
OdpowiedzUsuńGarstkę listków mlecza, garstkę listków pokrzywy, zieloną bazylię, kilka listków rukoli, zielony czosnek i garstkę pestek słonecznika rozdrabniamy w blenderze z łyżką oliwy na gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Siemię lniane podgrzać na bardzo gorącej patelni, następnie rozdrobnić w moździerzu z odrobiną soli. Chlebek smarować pastą i posypać siemieniem. Doskonale smakuje z wszelkiego rodzaju wędliną. :)
Na fb wszystko lubię od dawna ;)
Czytając wpis o tym pysznym, chrupiącym chlebku bez konserwantów, od razu przyszły mi do głowy (a raczej na język) buraczane kanapeczki wg mojego niedawno wypracowanego pomysłu.
OdpowiedzUsuńpotrzebujemy: rukolę, buraka czerwonego, ser kozi, pół granatu, oliwę z oliwek, ocet winny, miód.
Pierwsze co należy zrobić to buraka (czerwonego, przaśnego,popularnego buraka z pola) obrać, pokroić na plasterki i upiec w piekarniku ( sol, pieprz, kropelka oliwy z oliwek, 15 min). W tym czasie na chlebku ułożyć liście rukoli i zrobić sos. Sos to 2 łyżki octu balsamicznego+łyżka oliwy z oliwek+łyżka miodu. Ułożyć na salacie plasterki buraków, po kawałeczku koziego sera, to polać sosem. Na koniec posypać kilkoma ziarenkami owocu granatu.
Mega!
NApisała Anna
ania.sawic@gmail.com
Chrupiące chleby z Pieca bez konserwantów Lidl same w sobie są pyszne i nie potrzeba do nich zmyślnych dodatków wystarczy świeże masełko, naturalny twarożek ze szczypiorkiem oraz pomidorkiem ewentualnie domowe powidła do tej kompozycji dodała bym jeszcze kawę zbożową i gotowe. Naturalne, pyszne i pożywne kanapeczki dla całej rodziny sprawią że poranki staną się przyjemnością.
OdpowiedzUsuńJoanna
asiunia180@o2.pl
Chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów tak naprawdę są pyszne ze wszystkim. Ale moje ulubione śniadanie to świeże kromki z prawdziwym masłem (cienko posmarowane), plastrami jajka, plastrami pomidora, plastrami ogórka + niewielka ilość pieprzu i soli. Pycha! :) polecam! (Mój mąż również jest zachwycony takimi kanapkami :) )
OdpowiedzUsuńKamila
kamilaa-91@wp.pl
Proste niesłychanie okazało się,
OdpowiedzUsuńco zjem dzisiaj na śniadanie.
Wczoraj małe wątpliwości miałam,
lecz właśnie o pieczywie z Lidla się dowiedziałam.
Jako, że Lidla mam tuż, tuż
nie potrzebowałam zachęty już.
Dzielnie spod kołdry nos wystawiłam
i w moment w Lidlu się pojawiłam.
Z nowym pieczywem do domu gnałam,
a w głowie przepis na śniadanie już miałam.
Chleb żytni - tak na początek,
a na nim mój ulubiony kąsek.
Jajko sadzone w szczypiorku objęciach,
sama natura, bez zbędnych przegięć.
Masło najświeższe, bo od polskiej krowy,
a pod nim nasz pyszny, mieszkaniec nowy.
Przepis jest prosty bo każdy wie przecież,
że czysta natura jest najzdrowsza na świecie!
Kasia
przybyszkat@gmail.com
Z czym najlepiej mogą smakować chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów?
OdpowiedzUsuńMyślę, że powinny grać "pierwsze skrzypce" na porannym stole.
Od razu przed oczami mam moją rodzinę i wspólne przygotowanie śniadania. Każdy zajmuje się cząstką wspólnego posiłku, dzięki czemu w kuchni jest gwarno i bardzo wesoło. Śniadanie jako ten najważniejszy posiłek w ciągu dnia powinno być pełnowartościowe i dobrze zbilansowane. Chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów dodadzą nam energii na cały dzień oraz zasycą nasz głód by dzielnie wytrzymać do obiadu. Ale chcemy nacieszyć się ich smakiem, więc nie przesadzamy z dodatkami.
Myślę, że własnoręcznie przygotowałabym pieczywo. Aż słyszę ten głos, gdy nóż wbija się w chrupiącą skórkę chleba i wydaje ten apetyczny i dobrze nam znany odgłos. Muszą być grube pajdy! Pyszny chleb potrzebuje do duetu doskonałego masełka - sama je robię ze śmietanki kupowanej w pobliskim gospodarstwie - lepszego masła nie ma na świecie.
Mój Mąż zająłby się przygotowaniem dodatków. Muszą być zdrowe. Kolorowe warzywa oraz ser i wędlina z naszego regionu. Jako dodatek użylibyśmy chrzanu i musztardy. Wspaniale dopełnią pyszne kanapki.
Moja Mama przygotowałaby napar z zebranych kilka dni wcześniej ziół, które wspomogą nasze trawienie, a przy okazji odżywią organizm.
Ot co! Pomysł na idealne śniadanie z chlebami Chrupiącymi z Pieca bez konserwantów. Czego chcieć więcej?
Loreta - loreta17@poczta.fm
Pozdrawiam!
Gdyby to było śniadanie z rodzaju tych "w biegu" jedzonych z jedną nogą już na progu domu składałoby się zapewne z pieczywa posmarowanego masłem, z pomidorem i świeżą bazylią.
OdpowiedzUsuńGdyby to był lunch przygotowywany dla męża do pracy oprócz włożonego serca, do pieczywa dodałabym własnoręcznie zrobioną kultową pastę jajeczną z ogromną ilością szczypiorku.
Spokojną kolację we dwoje celebrowalibyśmy z pieczywem zapieczonym na ciepło, przede wszystkim z dużą ilością topionego sera, chrupiącym, podsmażonym boczkiem i domowym paprykarzem (skład: marchewka, pietruszka, cebula, pasta pomidorowa, ryż i przyprawy).
Agnieszka
agnboreczek@gmail.com
Taki chlebek od niedawna pieczemy sami, z własnego zakwasu, na ciemnej, żytniej mące, chrupiący, lekko kwaskowy, pyszny... ale nie o tym mowa :)
OdpowiedzUsuńNajlepiej smakuje z: pastą o tajemniczej nazwie baba ghanoush, listkami rukoli i glazurowaną w miodzie i occie balsamicznym, pieczoną piersią z kurczaka, posypany prażonymi pestkami dyni.
A teraz zdradzę tajemnicę pasty baba ghanoush - jest to pasta z pieczonego bakłażana, oliwy z oliwek, kuminu, czosnku, soku z cytryny i pasty tahini. Prrrzepyszna, orientalna, a za razem delikatna!
Smacznego!
Monika K.
monikakilinska@hotmail.com
Moja propozycja to:
OdpowiedzUsuńDomowy ser smażony (dojrzewający) z koperkiem lub kminkiem,
na którego przepis przechodzi jeszcze od mojej prababci (ta mówiła o tym rarytasie: ser zgliwiały);
ja jadałam go na wakacjach spędzanych na wsi u babci - a teraz przyszła moja kolej.
Bo topienie zgliwiałego sera w moim rodzinnym domu to tradycja i związany z nią swoisty rytuał
- tak, jak i pieczenie domowego chleba.
I chociaż pojawił się produkt o tej nazwie w sklepach – ale brak mu zupełnie tego smaku,
wyjątkowego aromatu oraz tego ‘czegoś’, co niesione jest wraz z przekazem pokoleniowym w rodzinie :)
Jest tak charakterystyczny, że trudno go opisać – trzeba po prostu przełamać się (nie zrażając do intensywnego zapachu, jaki rozchodzi się w trakcie jego przygotowywania) - zrobić z pasją i delektować się…
Do sera można dodać również inne przyprawy takie jak czosnek, papryka, cząber, majeranek lub pieprz.
Wersja ‘naturalna’, bez przypraw jest równie bardzo smaczna. Każda z wariacji wspaniale smakuje ze świeżym chlebem.
Przepisu nie wklejam - jest to bowiem pilnie strzeżona tajemnica rodzinna ;)
Jego przygotowanie jest jednak na tyle proste, a przepisy powszechnie dostępne - zachęcam do kulinarnej twórczości ... bo w tym tkwi magia i sztuka
pozdrawiam słonecznie,
Aniela
nadamagdamus@gmail.com
Taki chlebek najlepiej będzie smakował z masełkiem własnoręcznie robionym do tego posiekana cebulka, a wszystko posypane solą. Kromki pokrojone na szerokość co najmniej 2 cm :)
OdpowiedzUsuńNatalia
natalka36@poczta.onet.pl
podgrzać kromkę nad piecykiem chwilkę by był cieplutki jak prosto z piekarni, na skibę położyć kozi serek , sałata z pomidorem i oliwkami i gwarantuje ze domownicy poproszą o dokładkę
OdpowiedzUsuńalbo serek camembert na ciepło podsmażyć na patelni (można w panierce) i taki gorący na chlebek ciut żurawiny mmm pycha
Ania
ania.kab@interia.pl
Po męsku - kromka chleba posmarowana smalczykiem domowego wyrobu ze słoninki ze skwarkami, z dodatkiem cebuli i jabłek, cudownie pachnący a na wierzch plasterki - nie za grube kiszonego ogórka.
OdpowiedzUsuńPo męsku - kromka chleba posmarowana smalczykiem domowego wyrobu ze słoninki ze skwarkami, z dodatkiem cebuli i jabłek, cudownie pachnący a na wierzch plasterki - nie za grube kiszonego ogórka.
UsuńDawid
dawid.gawlowski@interia.pl
Chleb chrupiący z Pieca bez konserwantów najlepiej smakuje z pastą soczewicowo -jajeczną z parowaru! Po prostu pyszne śniadanko! Podaję mój autorski przepis: 3 jajka, soczewica czerwona (2 łyżki), 5 małych rzodkiewek, 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego, pół natki pietruszki, sól pieprz, oregano, czosnek. Jajka gotujemy na parze 25minut. Studzimy i kroimy w kosteczkę. Soczewicę czerwoną wkładamy do plastikowego pojemnika, zalewamy zimną wodą ok 1 cm i parujemy 20minut. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, jajka, soczewicę, mieszamy z łyżką jogurtu naturalnego, doprawimy solą, pieprzem, oregano oraz czosnkiem. Podajemy z Chrupiącym Chlebem z Pieca bez konserwantów Lidla! Pycha!
OdpowiedzUsuńBeata
beata.styka@wp.pl
Chrupiący chleb z pieca najbardziej psuje z moim ostatnim odkryciem, czyli z pastą z wędzonego halibuta,połączonego z rozgniecionym widelcem awokado i naturalnym serkiem.Nic dodać, nic ująć.
OdpowiedzUsuńSmacznego
franulka5@gazeta.pl
Moja propozycja jest bardzo prosta ale za to przepyszna.
OdpowiedzUsuńWłasnej roboty smalec i ogórek kiszony to najlepsze towarzystwo dla takiego chlebka!
Po co kombinować jak chleb sam w sobie jest pyszny!
Mi to najlepiej smakuje mój chlebek słonecznikowy bez zakwasu i do tego miód ale jeszcze taki w płynnej formie:)
OdpowiedzUsuńAgnieszka
jahunter3012@wp.pl
Ja uwielbiam pyszny, chrupiący chleb z różnego rodzaju pastami - bardzo lubię pasty z twarogu z papryką czy ogórkiem konserwowym i koperkiem, lubię pasty z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i chili a ostatnio zrobiłam pastę z fasoli z marynowanymi buraczkami, po prostu jest genialna w smaku :-) a jaki kolor. Naprawdę nie potrzeba bardzo wyszukanych dodatków, jak ma się kromkę świeżego i smakowitego chleba. A wiesz co - często jak wracam z zakupami i mam w torbie taki świeży i chrupiący chleb to jem go z samym masłem. Smak dzieciństwa .
OdpowiedzUsuńMarzena - szkodzinska.marzena@gmail.com
a ja bym na takim chlebie położyła przeze mnie zrobiony bundz z konfiturą z czerwonej cebuli.. Mniam !
OdpowiedzUsuńODA do CHLEBA ( czyli z czym najlepiej mogą smakować chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów)
OdpowiedzUsuńO chrupiące chleby z pieca, co chrupiecie tak wspaniale, w żarze gorącego pieca wypiekane Wy wytrwale,
Wy złocistą macie skórkę oraz wnętrze przepuchate, wydam na was oszczędności, wydam i całą wypłatę,
Bo Wy produkt naturalny, świeży i bez konserwantów, zastosowań kulinarnych morze całe jest wariantów,
Najpierw wersja podstawowa: z porcją masła pajda chleba, są ludzie co im do szczęścia nic więcej już nie potrzeba,
Są też tacy co chcą więcej, dla nich zaś przyrządzę tosty, dodam trufle i owoce oraz z morza wodorosty,
Łakomczuchy i łasuchy, dla nich wersja wystrzałowa: dżem wiśniowy, mascarpone i polewa deserowa,
A dla fanów grilowania, choć to sezon nie na grilla, chleb Chrupiący Prosto z Pieca każde barbecue umila.
Mam też coś dla wegetarian, to kanapki kolorowe: z jajkiem, serkiem i szczypiorkiem, jedna chwila i gotowe.
Kto uwielbia kuchnię z Francji fondue go serowe skusi, chleb Chrupiący Prosto z Pieca, zachwyt z każdego wydusi.
Znakomity do wędliny, do sałatki oraz solo, na śniadanie, do obiadu oraz wieczorową porą.
Z orzechami i grzybami, na słodko i na wytrawnie, chleb Chrupiący Prosto z Pieca duszą Twoją wnet zawładnie,
Smakiem Cię uwiedzie boskim, sam, albo też z dodatkami, jako grzanka do krem zupy z krabowymi paluszkami,
Każda wersja wyjątkowa, każda urok w sobie kryje, każdej należy spróbować, w każdej inna nuta żyje,
Jeśli pragniesz więc przysmaku, co Twe zmysły oczaruje, zęby swe w Tym zanurz chlebie, ten zrozumie kto spróbuje :D
barbara.el@onet.pl
Chlebek Chrupiący z Pieca bez konserwantów najlepiej smakuje bez niczego.
OdpowiedzUsuńPaulina
paulata5@wp.pl
Najlepiej smakuje z omletem szpinakowym
OdpowiedzUsuń• 4 jajka,
• Mleko lub słodka śmietana (zawsze wlewam na oko, ale dla potrzeb przepisu powiedzmy kieliszek od wódki – zostańmy w klimacie imprezy),
• Garść szpinaku (lub 3 kostki z mrożonki – kto by się na kacu przejmował „że mrożony ;)”),
• Łyżka masła,
• 100 g sera feta,
• 1 czerwona papryka,
• Pieprz,
• Sól to opcja, ponieważ feta jest słona, zatem „as U wish”.
Jak go przygotować?
1. Włączyłem piekarnik na funkcję grill + termoobieg.
2. Jajka wbiłem do miski, dodałem mleko, szczyptę pieprzu i ubiłem na jednolitą masę.
3. Na maśle podsmażyłem szpinak, aby stał się miękki.
4. Do masy dodałem pokrojone w kostkę fetę i czerwoną paprykę. Ser można tez pokruszyć palcami.
5. Na koniec dodałem szpinak i wszystko wymieszałem.
6. Całą masę wylałem na patelnię (była tłusta po szpinaku) i smażyłem na mniej więcej 50% mocy pola indukcyjnego, aż brzegi zaczną się lekko ścinać (nie można się spieszyć i ustawiać dużej mocy, bo się przypali).
7. Teraz patelnia wylądowała w piekarniku na mniej więcej 7 minut.
Kiedy jest gotowy? Gdy masa lekko urośnie i nie jest surowa. Generalnie to widać, kiedy masa się zetnie. Środek na końcu, boki najpierw.
Mniej więcej trwa to 7 minut (taka szczęśliwa liczba).
Mycia zębów w trakcie jednak nie polecam, bo spalić omleta nietrudno.
Wojtek
kuzniak@o2.pl
Chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów najlepiej smakują z:
OdpowiedzUsuńL - ekkostrawnym, wędzonym łososiem norweskim;
I - dealnie skomponowanym miksem sałat oraz
D - elikatnym, puszystym serkiem śmietankowym i
L - etnimi sezonowymi warzywami.
Agata
aprzysiezna@o2.pl
A mi chleby chrupiące z pieca z Lidla najlepiej smakują posmarowane masełkiem, a na nim warstwa posiekanego szczypiorku, troszeczkę soli i pyszne, zdrowe kanapeczki gotowe :)
OdpowiedzUsuńKatarzyna Prosińska
kazikonda0@o2.pl
Chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów najlepiej będą smakować z kremem kokosowym, powstałym w wyniku zmielenia wiórek kokosowych z cukrem trzcinowym w młynku do kawy.
OdpowiedzUsuńDominika Furtak
defurtacky@gmail.com
Uwielbiałam i dalej uwielbiam pajdę chrupiącego chleba, najlepiej jeszcze ciepłego, posmarowanego smalczykiem babcinej roboty i posypanego zieloną cebulką. Jak ja się tym zajadam, a przecież jest to jakieś wykwintne danie. Jest to mój smak dzieciństwa.
OdpowiedzUsuńEdyta zedyta578@gmail.com
Jako dziecko tradycyjnie na przekór wszystkim chlebek jadłam dopiero po oberwaniu skórki. Nie wiem dlaczego tak robiłam, bo przecież skórka jest najlepsza, zwłaszcza chrupiąca. Kiedyś tak się zawzięłam, że mama postawiła mi ultimatum – albo zjem wszystko albo nie wyjdę na podwórko. No i siedziałam cały dzień w domu
OdpowiedzUsuńJustyna jusz16@gmail.com
A ja jadłem chleb zapiekany z makiem i cukrem pudrem. Na kromkę nakładało się łyżkę masy makowej i wkładało do piekarnika na ok. 10 min. Po wyjęciu posypywało się cukrem pudrem. Chlebek był nieziemski i bardzo chrupiący. Pamiętam też, jak babcia kiedyś za długo go podpiekała, bo się zagadała z sąsiadką, a ja przez to o mało co nie straciłem zęba, bo chleb był twardy jak kamień
OdpowiedzUsuńMariusz mazio01@gmail.com
Jako dziecko byłam bardzo wybredna jeśli chodzi o jedzenie. I nie chodziło tu o smak, ale o wygląd, który musiał mnie zachęcić do jedzenia. Dlatego rodzice byli niejako zmuszeni do wykazania większej kreatywności przy przyrządzaniu mi kanapek. Najbardziej lubiłam te w kształcie zwierząt. Rodzice wyczyniali z moim chlebem prawdziwe cuda. Ważne były dwie złote zasady – musi być kolorowo i zwierzęco. A składniki mnie już nie obchodziły, bo smakowało mi wszystko.
OdpowiedzUsuńBarbara blackpearl20@interia.pl
Najpyszniejszy chleb to wypiek mojej babci, która piekła go z żurawiną i pestkami dyni. Mogłem go jeść nawet suchy, ale najczęściej smarowałem cienka warstwą masła. Wystarczyły zaledwie dwie kromki żeby być sytym. Pychotka.
OdpowiedzUsuńMirosław rabarbar55@interia.pl
Taki chlebek..najlepiej...ze smakiem:D
OdpowiedzUsuńwidzę na nim masełko, wiejski twarożek taki jak robiła moja babcia -ja też umiem a co! i do tego moje domowej roboty konfitura z wiśni, kubek herbaty i nic więcej....przyłączysz się do mojego śniadania?
Pozdrawiam :)
Agata Skiba
aga9010@poczta.fm
Chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów najlepiej podawać,
OdpowiedzUsuńz domowymi sałatkami - nic więcej nie trzeba tu dodawać !
Np z sałatką z kiszonych ogórków połączonych z z ziemniakami,
do tego por, cebula, majonez- delektować można sie pysznymi smakami !
A na sam wierzch masełko, szyneczka - aż ślinka mi cieknie ,
tak pysznie jedząc owy chlebuś , nikt naprawdę się nie wścieknie !
Chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów NAJLEPIEJ jeść z :
L LEKKĄ sałatką którą można w ciągu kilku chwil przygotować,
I IDEALNY smak chleba - i nie trzeba się wiele przy jedzeniu napracować !
D DOSKONAŁY smak chlebusia z każdym dodatkiem błogo smakuje,
L LUBIEŻNY dodatek, naprawdę smaku chleba tego nie popsuje .
A oto mili Panowie i Panie,
z chlebem Chrupiące z Pieca bez konserwantów pożywne szykuje się śniadanie !
Chleb wyśmienity, smakuje obłędnie, każdy dodatek z nim smakuje rewelacyjnie !
Pozdrawiam Tomasz , wwiissnia@gmail.com
Z czym najlepiej mogą smakować chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów?
OdpowiedzUsuńOczywiście z pysznymi, domowymi pastami kanapkowymi, których jestem wielką miłośniczką.
Jedną z moich ulubionych past jest pasta z bobu, którą można przygotować o każdej porze roku, używając np. gotowanego na parze bobu mrożonego :)
Oto przepis:
300 g ugotowanego, obranego bobu
4 łyżki oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka posiekanego tymianku
1 łyżka posiekanej bazylii
sól morska (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Do bobu dodać olej, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła i zmiksować wszystkie składniki za pomocą blendera na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Drugą pastą, która idealnie pasuje do świeżego chlebka z Lidla jest
Pasta z łososia gotowanego na parze
200 g łososia gotowanego na parze
2 jajka na twardo
3 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka gęstego jogurtu
sok z cytryny (do smaku)
2 łyżki kremowego serka naturalnego
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Łososia oczyścić i rozdrobnić. Dodać resztę składników i utrzeć na gładką pastę. Podawać z chrupiącym chlebem :)
Jedną z moich ulubionych past jest także pasta z ciecierzycą i rukolą :)
Ciecierzycę należy namoczyć w wodzie przez noc. Odcedzić i ugotować na parze w pojemniku na ryż, zalewając wrzątkiem lub tradycyjnie w garnku :)
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1 ząbek czosnku
10 listków rukoli
1/4 łyżeczki świeżo startych płatków chili
2 łyżeczki posiekanego tymianku
2 łyżki oleju rzepakowego
sól (do smaku)
Wszystkie składniki zmiksować na pastę :) Podawać z chrupiącym chlebkiem.
Pozdrawiam smacznie ;)
Ola
olusia23@poczta.onet.pl
Chleb Chrupiący z Pieca najlepiej będzie smakował w towarzystwie faceta, który posiada parowar i dodatkowo umie się nim posługiwać ...
OdpowiedzUsuńc.d. poprzedniego wpisu - anna
Usuńszefowamajcher@gmail.com
Chleb Chrupiący z pieca koniecznie z domowym boczkiem lub szyneczką i masłem. Mąż sam wędzi takie domowe specjały odkąd przeprowadziliśmy się na wieś i zbudował własnoręcznie wędzarnię. Kanapki z chrupiącego z pieca i takiej domowej wędliny to 100% naturalności i zero konserwantów. pudel117@wp.pl
OdpowiedzUsuńMoje córki (8 miesięcy i 3 latka) dają przykład na to, że taki chlebek najlepszy jest bez niczego; nie ma możliwości żebym dowiozła taki cieplutki chlebek do domu jeśli wracam z nimi autem. Często już przy kasie jest mocno "nadszarpnięty" :)
OdpowiedzUsuńwichrowskaaga@gmail.com
Adamie, dobrego chleba nie można "zabić" wyszukanymi, przepełnionymi przeróżnymi aromataki dodatkami, dlatego ja, tak jak 20 lat temu wgryzła bym się w chrupiący chlebek z domowym masełkiem od babci ipomidorkiem zerwanym prosto z krzaka ( wiem pora roku nie ta... ale rozmarzyłam się ... )
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością rozsiadła bym się też na kanapie przed kominkiem i z gronem najlepszych przyjaciółek odrywała kawałki chleba, po czym zanużały byśmy je w gładkim hummusie lub aromatycznej oliwie... Nie zapomniały byśmy o dobrym winie - rzecz jasna !
A rano ? Wymieszała bym twaróg z jogurtem, dodała szczypior, koperek i natkę pietruszki i jadła najlepsze śniadaniowe "delicje" popojając kawą zbożową...
Mniam !
Marta
www.kolorowotorcikowo.blogspot.com
Adamie, dobrego chleba nie można "zabić" wyszukanymi, przepełnionymi przeróżnymi aromataki dodatkami, dlatego ja, tak jak 20 lat temu wgryzła bym się w chrupiący chlebek z domowym masełkiem od babci ipomidorkiem zerwanym prosto z krzaka ( wiem pora roku nie ta... ale rozmarzyłam się ... )
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością rozsiadła bym się też na kanapie przed kominkiem i z gronem najlepszych przyjaciółek odrywała kawałki chleba, po czym zanużały byśmy je w gładkim hummusie lub aromatycznej oliwie... Nie zapomniały byśmy o dobrym winie - rzecz jasna !
A rano ? Wymieszała bym twaróg z jogurtem, dodała szczypior, koperek i natkę pietruszki i jadła najlepsze śniadaniowe "delicje" popojając kawą zbożową...
Mniam !
Marta
www.kolorowotorcikowo.blogspot.com
Chlebek świetnie by się sprawdził jako dodatek do lekkiej kolacji. Sałatki z rukoli, roszponki, pomidora i ogórka polanej octem balsamicznym a do tego grillowana pierś z kurczaka - wcześniej zamarynowana w oliwie z oliwek wymieszanej z solą morską, kolorowym pieprzem, tymiankiem.
OdpowiedzUsuńNa sniadanie przyrządziłabym go z krem chrzanowy - 1/2 łyżki tartego chrzanu, 2 łyżeczki gęstej śmietany, 1 łyżeczka jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka majonezu, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz - najlepiej świeżo zmielony, sól morska, posmarowała nim chrupiące pieczywo. Na to położyła kilka listków rukoli zerwanej z naszego warzywnika oraz wędzonego łososia. na wierzchu ułożyła rzodkiewkę i posypała kiełkami rzodkiewki lub słonecznika.
Znając Męża najchętniej zjadłby chrupiący chleb z osełkowym masełkom, jajkiem oraz kawałkami pomidora.
Anna
annaz20@interia.eu
Chleb chrupiący z pieca,a na na wierzch prawdziwa, gęsta,wiejska śmietana.Po co kombinować,smak leży w prostocie.
OdpowiedzUsuńania
to-paz@gazeta.pl
Chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów idealne na śniadanie,obiad i kolację. Chciałabym zaproponować kilka propozycji do wyboru. Pierwsza kromka chrupiącego jeszcze ciepłego chleba z filiżanką mleka ) mniam. Druga propozycja to kromeczka chleba z domowym masłem. A najbardziej ulubione śniadanie to chlebek chrupiący, plasterek wędzonego sera i polędwicy łososiowej wyjętej z wędzarni domowej.I nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Trzeba bardzo uważać, zbyt szybko znika ze stołu. o rany jakie to pyszne, rozmarzyłam się. Idę przygotować ser i polędwiczki do wędzenia. A jutro kochani zapraszam na pyszne śniadanie z chlebem chrupiącym z Lidl Polska. Smacznego :) grzedama@interia.pl Mariola
OdpowiedzUsuńChleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów Lidl najlepiej mogą smakować z :
OdpowiedzUsuńB jak BUDZĄCYM pożądanie boczusiem, przysmażanym na patelni z dodatkiem musztardy,
E jak EFEKTOWNĄ sałatką z kurczaka, doprawianej kukurydzą, majonezem,ketchupem i sałatą pekińską.
Z jak ZNAKOMITYM swojskim masełkiem, które wytwarza w naturalny sposób moja babcia !
K jak KLASYCZNĄ szybką,z dodatkiem pomidora i gotowanego jajka , posypane szczypiorkiem !
O jak OLBRZYMIEJ dawce jajecznicy, która w połączeniu z tym chlebem to "niebo w gębie" .
N jak NIEZAPOMNIANYM smakiem parówek w towarzystwie podrobionego chleba .
S jak SŁODKĄ czekoladką, która rozsmarowana na tym chlebie doprowadza do obłędu !
E jak EFEKTOWNYM serem, który wykonuje moja babcia w naturalny sposób (w sklepie takiego nie znajdziecie),
R jak ROZKOSZNĄ rzodkiewką, szybeczką i dodatkiem szczypiorku, idealnie skomponowanego !
W jak WSPANIAŁĄ sałatką z pomidora, ogórka, cebuli i majonezu (najlepiej doprawionych na ostro)
A jak ANIELSKIEGO łososia bądź śledzia w zalewie ... aż ślinka mi cieknie na samą myśl !
N jak NATURALNIE każdy dodatek - bo chleb sam w sobie dodaje smaku każdemu dodatkowi !
T jak TRADYCYJNEJ kromki z masełkiem, a do tego jajko na miękko .... mMmMmmm
Ó jak ÓW doskonałe dania z Top Chefa - ten chlebuś i do obiadu się nadaje , np do zupy gulaszowej ....
W jak WRAŻENIA nie do zapomnienia - niesamowity smak , który obudzi, pobudzi i doda energii na cały dzień !
Chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów Lidl można jadać w każdej kompozycji, z wszystkimi dodatkami i co ważne, z niezliczoną ilością składników - to co kochamy, do tego chlebusia dodamy ! Pozdrawiam Edyta, edka767@gmail.com
Ponieważ pracuję od rana do wieczora, zmuszona jestem przygotowywać jedzenie do pracy. Najczęściej są to kanapki, więc głównym składnikiem jest chleb - wymarzony to ten świeży z chrupiącą skórką! Życie w biegu nauczyło mnie jeść dania zdrowe, ale ekspresowe w przygotowaniu. Moim faworytem jest pachnąca kromka chleba posmarowana kremowym awokado, oprószona szczyptą oregano. Niebo w gębie i chwila zapomnienia!
OdpowiedzUsuńMaja,
maja.koz88@gmail.com
Ponieważ pracuję od rana do wieczora, zmuszona jestem przygotowywać jedzenie do pracy. Najczęściej są to kanapki, więc głównym składnikiem jest chleb - wymarzony to ten świeży z chrupiącą skórką! Życie w biegu nauczyło mnie jeść dania zdrowe, ale ekspresowe w przygotowaniu. Moim faworytem jest pachnąca kromka chleba posmarowana kremowym awokado, oprószona szczyptą oregano. Niebo w gębie i chwila zapomnienia!
OdpowiedzUsuńMaja,
maja.koz88@gmail.com
Kanapki z pastą z bobu.
OdpowiedzUsuńSmaczne ? -TAK! Zdrowe ? -TAK! Chcenie przepis ? -No, to proszę:
Składniki:
- 4 kromki chleba chrupiącego z pieca Lidl
- 400 g ugotowanego na miękko bobu
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka świeżej, posiekanej bazylii
- 2 ząbki czosnku wyduszonego praską
- 3 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki wymieszać i zmiksować. Każdą kromkę posmarować pastą z bobu. Całość posypać delikatnie koperkiem.
Smacznego.
Pozdrawiam, Anna.
anka32a@gmail.com
Idealnym ich upełnieniem byłoby prawdziwe masło, babciny pasztet, buraczki i ogórek kiszony domowej roboty :) aż mi ślinka pociekła, ale właśnie taka Pasztet-Kanapka mi się marzy :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Sylwia
stonka2010@gmail.com
Wiem,bo sprawdziłam,że chleb z Lidla najlepiej smakuje z masłem z Lidla zmieszanym ze świeżymi ziołami-posiekaną pietruszką,bazylią,szczypiorkiem,miętą.Na słono jest idealny z masłem orzechowym z...Lidla,na słodko z miodem,a gdy ktoś lubi bardziej gorzkawe wyrafinowane smaki polecam dzień marmolady pomarańczowej-własnoręcznie zrobionej z lidlowych pomarańczy :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńKocham kanapki! Moje czujne oko prześwietliło każdy zakamarek świata spożywczego, by uchronić się od śmieciowego jedzenia, a przyznam, że apetyt rósł w miarę oglądania :) Mi osobiście podoba się różnorodność past: kremowe, słodkie, lekko kwaśne, aromatyczne..., które, aż rozpływają się w ustach. Kanapek nie lubię jeść SOLO! Zainspirowana świeżym, chrupiącym i pełnoziarnistym chlebkiem z Lidla wybieram bardzo proste połączenie, a mianowicie smakowitą pastę jajeczną z awokado i listków kolendry. Domowe jajka ugotowane i pokrojone w kosteczkę. Świeżutki miąższ z dojrzałego awokado bogaty w zdrowe tłuszcze, posiekany na małe kawałeczki, skropiony sokiem z cytryny i wymieszany z czosnkiem (dzięki temu ma jeszcze bardziej intensywny smak:)). Całość wymieszana dokładnie z majonezem, doprawiona solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz kolendrą wprost z ogródka, która tej jesieni sama prosi się o uwagę. Jest na tyle prosta, że nawet najbardziej zabiegana osoba będzie miała czas na jej przygotowani :) Taka pasta smakuje wybornie podana od razu na chrupiącej kromce pełnoziarnistego chlebka z Lidla - pycha! Takie połączenie potwierdza regułę, że to co najprostsze bywa najsmaczniejsze.
OdpowiedzUsuńMonika, maniaa1902@gmail.com
Wyobrażam sobie ranek, kiedy nie muszę wcześnie wstawać. Po przebudzeniu czuję zapach pysznego chrupiącego chleba z Lidla bez konserwantów, aromat świeżo parzonej kawy. Długo nie muszę czekać bo mój genialny mąż idzie z tacą pełną pyszności. W końcu mogę delektować się chlebkiem z domowym dżemem figowym. Do tego jeszcze kawa z mlekiem prosto od krowy i chyba każdy chciałby tak zacząć swój dzień.
OdpowiedzUsuńMagdalena
magda6661@buziaczek.pl
Mi najbardziej smakuje z fasolką meksykańską (nerka) zmieszaną z tuńczykiem i kukurydzą. To wszystko podgrzane na ciepło nałożone na chleb. Brzmi niewiarygodnie ale smakuje także nie inaczej <3 :)
OdpowiedzUsuńJa świeży , chrupiący chlebek najbardziej lubię
OdpowiedzUsuńz masełkiem które do śniadanka hołubię ;)
z dodatkiem szczypiorku i pomidora - gdy na nie sezon i dogodna pora
lub ze słodkim miodem :) gdy powiej już zimowym chłodem :)
po co zabijać smak dobrego z Lidla chleba - żadnych polepszaczy mu już nie potrzeba
No chyba ,że do szkoły dzieciom szykuje kanapki
Usuńwtedy za radą mojej pani matki ;)
dodaje sałatę oraz warzywa
wtedy kanapeczka smakiem nam odżywa
do tego humus z suszonymi pomidorami
możemy w domu zajadać go tonami :)
czasem daje salami i żółty ser z dziurami
i podkreślam smak krojonymi oliwkami
jedna kanapka wyśmienita jest i syta
i w szkole każdy moje dzieci pyta
skąd taki pyszny chlebek i takie kanapeczki
a dzieci na to z Lidla i od naszej mateczki
Marta martul31@gmail.com
Pyszne pieczywo LIDL oferuje,
OdpowiedzUsuńsmakiem każdego mnie zaskakuje,
wszak konserwantów nie zawiera,
"Chrupiące z Pieca" laury zbiera :))
Jajeczniczka kusi swym zapachem,
żurek babci przepysznym aromatem...
Grzanki z jabłkami bądź z malinami,
są moimi ulubionymi propozycjami
na pożywne śniadania, pełne smaku,
gdy się ma na posiłek mało czasu :))
Pieczywo z Lidla i masełko zdrowe,
i pyszne śniadanko gotowe :))
Sebastian, kawa123ler@gmail.com
Niecałe pół roku temu niedaleko mojego domu został otwarty nowy sklep Lidl. Była to dla całej mojej rodziny fantastyczna wiadomość. Możemy teraz codziennie zajadać się świeżym pieczywem. Są wśród nas fani bułek, ale i zwolennicy chlebów bez konserwantów. Cała nasza rodzina jest zgodna, że pieczywo z Lidla nie ma sobie równych. Kromki chleba smakują znakomicie z domowym pasztetem warzywnym z soczewicy, cukinii i papryki. Doskonale pasuje też do nich świeża sałata, zielony ogórek, gotowane jajka od szczęśliwych kurek oraz schab pieczony w ziołach. Na naszym stole często wdzięczą się też od rana sznytki z owocowymi dżemami i konfiturami w towarzystwie ciepłego mleka z miodem. Osobiście w smak jest mi chleb z babcinym smalcem pełnym skwarek i jabłek a do tego ogórek kiszony. Mój ukochany wprost przepada za pastą z łososia z koperkiem na świeżych skibkach. Maluchy, choć są fanami bułek to lubią także podgryzać chleb pokrojony w niewielką kostkę posmarowany twarożkiem owocowym. Gusta są różne, ale nikt z mojej rodziny nie wyobraża sobie śniadania bez pieczywa z Lidla. Jest zawsze świeże, pachnące, chrupiące i ma niesamowity, domowy smak. I smakuje wybornie nie tylko na śniadanie. ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego smacznego :)
Martyna mh92@onet.pl
Nasze chlebowe przygotowania zaczynamy od zagotowania wody w garnku, która czeka tylko na wiejskie jajka. W tym czasie grillujemy kilka plasterków swojskiej szynki. Kilka kromek chleba Chrupiącego z Pieca z Lidla ląduje na chwilę w piekarniku, wysmarowanych odrobiną masła. W pogotowiu czekają pomidory, ser żółty, rzodkiewka, mieszanka kiełków oraz sałata. Do wykończenia potrzebna będzie jeszcze sól, pieprz oraz poszatkowany szczypiorek.
OdpowiedzUsuńNasze ulubione rodzinne śniadaniowanie niedzielne jest bardzo proste i zwyczajowe już:
kromka ulubionego chleba, serwowana z jajkiem w koszulce na żółtym serze, sałacie i pomidorze, podana z rzodkiewką oraz kiełkami, oprószona świeżo zmieloną solą i pieprzem, posypana szczypiorkiem.
Trochę nudno i cieplutko, odrobinę swojsko, ale moja Rodzina nie wyobraża sobie niedzielnego poranka bez takiego śniadania.
I to właśnie tak podany chleb lubimy najbardziej XD
Smacznego dla wszystkich chlebowych łasuchów.
Małgorzata, lalith@interia.eu
Taki pyszny, zdrowy chlebek najlepiej będzie smakował z masełkiem zrobionym z wiejskiej śmietany i powidłami ze śliwek węgierek, które zostały zebrane z własnego ogrodu i przyrządzone według przepisu mojej babci z dodatkiem żurawiny.
OdpowiedzUsuńPodaję e-maila: r.helt@wp.pl
OdpowiedzUsuńImię: Krystyna
Najlepiej ten chleb będzie smakował z... kimś kogo kochamy lub lubimy lub z kim posiłek wesoło spędzimy;) Jednak jeśli ktoś jakiś dodatek na chlebie woli, to może... smalec... ze zwykłej niezwykłej białej fasoli - wersja, która wegetarian także zadowoli. Fasolę przez noc moczymy, a następnie na masę blenderem mielimy, na patelni cebulę posiekaną podsmażamy i z naszą masą fasolową dokładnie mieszany, do tego przyprawy - sól, pieprz i majeranek - i mamy smalec na z chlebem Chrupiącym z Pieca z Lidla udany śniadaniowy poranek:)
OdpowiedzUsuńIza
iza.bogdan77@gmail.com
"Z czym najlepiej mogą smakować chleby Chrupiące z Pieca bez konserwantów od Lidla?"
OdpowiedzUsuńDo tych chlebów idealnie będą pasować "dodatki" proste i wykwintne zarazem:
- pesto z orzechów laskowych z oregano i bazylią, do tego jajko w koszulce i płatki parmezanu
- przyrządzona na klarowanym maśle jajecznica z kurkami, posypana świeżym koperkiem
- jajka po benedyktyńsku - gorące jajka z wybornym bekonem i aromatycznym sosem
- szparagi, długodojrzewający ser, domowy majonez z ziołami
- tygrysie krewetki podsmażone z czosnkiem, chili i wędzonym tofu z jogurtowym sosem z mango i tajskiej bazylii z dodatkiem limonki
Pozdrawiam
Laura
a763@gazeta.pl
I'm Sonja McDonell, 23, Swiss Airlines Stewardess With 13 cities overseas, very tender with much fantasies also in my wonderful job. I spent 4 weeks in Krakau in a family with 3 daugthers after the school. The parents worked always during the day I I had to pick the girls up from the school I gave gave them then mineral water & a sandwich, to overbridge the time, until their mother was at home & cooked she for us. Ate the 2nd day, the 13 years old Elena surprised me. She took my prepared bread, pulled up her skirt, removed her undies, held the bread between her legs & then she let out her urin on the sandwich. Her 2 sisters laughed loudly & then did it also.
OdpowiedzUsuńsonjamcdonell@yahoo.com
Genialne urządzenie
OdpowiedzUsuń