Nie musieliście czekać też rok na nowy przepis :) Kolejne też będą co kilka dni :) Mam ostatnio więcej czasu i staram się dużo gotować w każdej wolnej chwili.
Składniki :
- makaron farfalle - kokardki
- bób
- kurki
- oliwa z oliwek extra virgin
- rukiew wodna
- pieprz kolorowy ziarnisty
Bób płuczemy, kurki dokładnie myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.
Pieprz rozdrabniamy w moździerzu.
Bób układamy w pojemniku na pierwszym poziomie, zalewamy go oraz pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy parowar na 15 minut.
Po 5 minutach na drugi poziom dokładamy na folii aluminiowej kurki.
Po kolejnych 5 minutach, czyli na 5 do końca pracy urządzenia do gotowania na parze, obok kurek ustawiamy w pojemniku makaron, który zalewamy wrzątkiem.
Po wyłączeniu się parowaru odcedzamy na sitku makaron, polewamy go oliwą z oliwek i posypujemy kolorowym pieprzem. Bób obieramy i dokładamy do makaronu łącznie z kurkami i liśćmi rukwi wodnej.
Jak zawsze czekam na Wasze komentarze, uwagi czy pytania :) Piszcie śmiało, czy tu czy na maila, FB albo Instagrama :)
Pozdrawiam i smacznego
Adam
Wow, naprawdę świetnie prezentuję się ten makaronik.. mniam
OdpowiedzUsuńWydaje mi się, że jesli chcecie zrzucic pare zbędnych kilogramów dobrym pomysłem może być taka https://www.lightbox.pl/catering-dietetyczny-szczecin dobrze zbilansowana dieta pudełkowa. Polecam wam sprawdzić to rozwiązanie, ponieważ według mnie na prawdę warto.
OdpowiedzUsuńNaprawdę śietnie napisane. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń