Marka Tefal na rynku jest już od 1956 roku, w tym roku świętuję okrągłe sześćdziesięciolecie istnienia, inspirowania kulinarnie wielu pokoleń, wspierania ich pasji gotowania. Z tej okazji zorganizowano warsztaty kulinarne dla blogerów i dziennikarzy, w których miałem wielką przyjemność uczestniczyć. Oprócz poznania działania sprzętu marki Tefal w praktyce, mogłem również usłyszeć jego ciekawą historię, jak to wszystko się zaczęło i jak firma się rozwijała prze te pełnych sukcesów 60 lat.
Warsztaty odbyły się w Food Lab Studio, prowadził je Grzegorz Łapanowski przy pomocy kilku świetnych kucharzy związanych z jego kulinarnym studiem, między innymi z Jerzym Sobieniakiem.
Uwielbiam ich obu i już kilka razy miałem przyjemność uczyć się od nich, podpatrywać przy pracy i słuchać ich wskazówek, także byłem bardzo zadowolony, że kolejny raz będę miał do tego okazje.
środa, 20 kwietnia 2016
środa, 13 kwietnia 2016
Roladki ze schabu na parze
Dzisiejszy wpis powstał we współpracy z supermarketem online Frisco. Zakupy do przygotowania tych przepysznych roladek ze schabu z kawałkami papryk, położonych na ryżu czerwonym, zrobiłem właśnie online w Frisco. Wszystko przebiegło sprawnie i bezproblemowo, warzywa, zioła i inne produkty były świetnie zapakowane, mięsa wszystkie hermetycznie zamknięte i wszystko wyglądało bardzo świeżo. Na moim zamówieniu widniało prawie 40 produktów, jako, że chwilowo nie mam samochodu, to komunikacją miałbym problem z tymi wszystkimi zakupami się zabrać, a tutaj wszystko dostarczone zostało pod drzwi, w terminie który wybrałem.
czwartek, 7 kwietnia 2016
Białe szparagi z ryżem czerwonym na parze
Dziś przepis na szybkie i proste śniadanie, oczywiście zrobione na parze. To są pierwsze moje szparagi w tym roku, jako że zaraz zaczyna się na nie sezon, na pewno będzie ich więcej w nowych daniach. Jak widzicie w moich przepisach staram się gotować sezonowo i korzystać z danych produktów jak tylko pojawią się na targach i w sklepach.
Etykiety:
mikro liście mizuna,
mizuna,
na parze,
obiad,
parowar,
Parowar Faceta,
przepis,
przepis kulinarny,
przepisy na parze,
ryż,
ryż czerwony,
szparagi,
szparagi białe,
śniadanie
środa, 6 kwietnia 2016
Polędwiczki wieprzowe z ziemniakami na parze
Dawno nie było nowych przepisów za co bardzo przepraszam, niestety szukam pracy i przez to tak wychodzi. Obiecuje po raz kolejny poprawę, ale tym razem mam sporo nowych przepisów już zrobionych, tylko kwestia wrzucenia teraz na bloga :)
Dziś Was zaskoczę i mam wyjątkowo danie obiadowe ;) Taki żarcik :), bo u mnie większość to takie dania. Ale na serio biorę się na dniach za desery i dania śniadaniowe, bo tego cały czas bardzo mało mam na blogu.
Przede wszystkim mam zamiar więcej kombinować z ciastami. Ale najbliższe kilka przepisów to bardziej obiadowe dania będą :)
Dziś polędwiczki wieprzowe z ziemniakami.
Dziś Was zaskoczę i mam wyjątkowo danie obiadowe ;) Taki żarcik :), bo u mnie większość to takie dania. Ale na serio biorę się na dniach za desery i dania śniadaniowe, bo tego cały czas bardzo mało mam na blogu.
Przede wszystkim mam zamiar więcej kombinować z ciastami. Ale najbliższe kilka przepisów to bardziej obiadowe dania będą :)
Dziś polędwiczki wieprzowe z ziemniakami.
Etykiety:
mięso,
mikro liście buraka,
na parze,
obiad,
papryka,
parowar,
polędwiczki,
polędwiczki wieprzowe,
przepis,
przepis kulinarny,
przepisy na parze,
ziemniaki
niedziela, 3 kwietnia 2016
Wygraj karnet na Żarcie Na Kółkach - Start Sezonu
Żarcie Na Kółkach rusza 9-10 kwietnia na Błoniach Stadionu Narodowego z nowym, czwartym już sezonem wydarzeń związanych z mobilnymi gastronomiami. Uwielbiam poznawać nowe smaki i zawsze biorę udział w imprezach organizowanych przez Żarcie Na Kółkach.
Tym razem również zapowiada się duży wybór, będzie ponad 80 Food Trucków, w tym debiutanci. Każdy na tym evencie znajdzie coś dla siebie, gdyż w samochodach z jedzeniem jest bardzo bogaty wybór dań. Od meksykańskich, przez Jamajkę, Japonię, Chiny, Węgry, Włochy i wiele, wiele innych. Dzięki aplikacji Going, będzie można sprawdzić w swoich telefonach listę food trucków biorących udział w evencie, a także sprawdzić czy dania w danym aucie są wegańskie, wegetariańskie czy bezglutenowe. Ja jadam akurat wszystko, ale aplikacja pomoże także znaleźć ciekawe dania dla mięsożerców :)
Tym razem również zapowiada się duży wybór, będzie ponad 80 Food Trucków, w tym debiutanci. Każdy na tym evencie znajdzie coś dla siebie, gdyż w samochodach z jedzeniem jest bardzo bogaty wybór dań. Od meksykańskich, przez Jamajkę, Japonię, Chiny, Węgry, Włochy i wiele, wiele innych. Dzięki aplikacji Going, będzie można sprawdzić w swoich telefonach listę food trucków biorących udział w evencie, a także sprawdzić czy dania w danym aucie są wegańskie, wegetariańskie czy bezglutenowe. Ja jadam akurat wszystko, ale aplikacja pomoże także znaleźć ciekawe dania dla mięsożerców :)
piątek, 1 kwietnia 2016
Wyniki Konkursu - wygraj książkę Karola Okrasy Ryby Są Super z autografem
Trochę spóźnione, ale w końcu są wyniki konkursu, gdzie do wygrania była książka Karola Okrasy Ryby Są Super z autografem. Pisałem Wam kilka razy na FB, że mam mało zgłoszeń, ale jakoś chętnych dużo nie przybyło. Czasami zasypujecie mnie 150 zgłoszeniami, a czasami nie ma nawet 40 tak jak tym razem :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)