Składniki :
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 ziemniak truflowy
- 1/3 białej rzodkwi
- mix pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- listki bazylii, bazylii tajskiej i bazylii czerwonej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pieprz cytrynowy
- imbir
- oregano
- bazylia
- pieprz czarny
Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej mięso oraz przyprawiamy z obu stron imbirem, oregano, bazylią i pieprzem cytrynowym.
Ziemniaka truflowego kroimy na plastry.
Mięso przekładamy na folię aluminiową i układamy na 1 poziomie parowaru.
Ziemniaki fioletowe na folii na 2 poziomie.
Włączamy urządzenie na 25 minut.
Pomidorki koktajlowe parzymy wrzątkiem i przekrajemy na pół. Białą rzodkiew obieramy i kroimy w plastry, a następnie w kawałki. Listki bazylii myjemy i osuszamy.
Po wyłączeniu się urządzenia przekładamy mięso na talerz, ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.
Pomidorki układamy razem z kawałkami ziemniaków truflowych i białej rzodkwi i przyprawiamy wszystko czarnym pieprzem. Nakładamy też na talerz kandyzowaną skórkę pomarańczową.
Czekam na Wasze komentarze, uwagi i pytania :)
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Pysznie i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńZaciekawił mnie ziemniak truflowy.... Muszę poszukać i wypróbować.