Składniki :
- garść bobu
- sałata liść dębu czerwona i zielona
- sałata lollo rosso czerwona i zielona
- kilka rodzajów pomidorów
- 2 łyżki oleju z prażonych orzechów laskowych
- pieprz kolorowy ziarnisty
Bób płuczemy i przekładamy do pojemnika do gotowania ryżu.
Zalewamy go wrzątkiem i gotujemy na parze przez 15 minut.
W tym czasie myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki sałaty.
Pomidory myjemy i kroimy na połówki.
Kiedy parowar się wyłączy bób obieramy, mieszamy z sałatą i pomidorkami.
Całość na talerzu polewamy olejem z prażonych orzechów laskowych i posypujemy rozdrobnionym w moździerzu kolorowym pieprzem.
Czekam na Wasze komentarze i uwagi, a także informację czy wykorzystaliście przepis i jak Wam smakował :)
Pozdrawiam i smacznego
Adam
Bardzo fajna sałatka, na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuńWow, naprawdę fajna sałatka - również muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńBób wspaniale smakuje zarówno w sałatkach, jak i jako samodzielna przekąska.
OdpowiedzUsuńDzięki za dokładny przepis, robiłam bardzo podobnie i wyszło super!
OdpowiedzUsuńSmakował i to bardzo! Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za przepis.
OdpowiedzUsuńsuper sprawa, pozdrawiam! jadłem i polecam
OdpowiedzUsuńsuper przepis. na pewno wypróbuje.
OdpowiedzUsuńDzisiaj zrobiłam i była naprawdę przepyszna.
OdpowiedzUsuńWow muszę to spróbować
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, nie omieszkam spróbować przed świętami. Dzięki za przepis
OdpowiedzUsuńSuper sprawwa
OdpowiedzUsuń