wtorek, 24 lutego 2015

Owocowa kasza jaglana z karkówką z parowaru

Przeważnie w parowarze z mięs robię pierś z kurczaka i schab. Dziś postanowiłem zrobić dla odmiany karkówkę :) Podałem ją z kaszą jaglaną z owocami :) W moim opisie warsztatów "Piękno w Smaku" z jakością QAFP opisałem jak robiłem z koleżankami blogerkami gulasz z łopatki właśnie z kaszą jaglaną z owocami :) Stąd dziś pomysł, żeby zrobić tak jaglankę także w domu :)


kasza jaglana z owocami i karkówką z parowaru

Brie z owocami z parowaru

Jakiś czas temu robiłem Camembert z gruszkami. Wyszło pyszne danie :) Więc postanowiłem również z serem Brie coś w parowarze wymyślić.  Wyszło równie smacznie :)


brie z owocami z parowaru

sobota, 21 lutego 2015

Wyniki konkursu "Gotuj jak Matt i Lisa"

Wyniki Konkursu 

"GOTUJ JAK MATT I LISA" 


polsat food network, parowar faceta, konkurs


Konkurs "Gotuj jak Matt i Lisa" trwał u mnie na blogu od 12 lutego 2015r. do 19 lutego 2015r. do godz. 23:59. Odbywał się w nawiązaniu do programu "Wielka uczta z Mattem i Lisą" emitowanego w dni powszednie o 12:30 i 18:30 na POLSAT FOOD NETWORK. 
Zainteresowanie konkursem było ogromne, a wybór zwycięskiej piątki był bardzo trudny. Poziom nadesłanych przepisów i zdjęć był tak wysoki, że z tych wszystkich zgłoszeń powstałaby ciekawa książka kucharska, a nawet i samego Matta i Lisę część przepisów by na pewno zainspirowała  :) 
Na konkurs dostałem 39 przepisów od 25 osób. Jak na pierwszy konkurs na blogu chyba całkiem sporo :) Brałem czasem udział w konkursach, gdzie czas trwania musiał być przedłużany, z powodu mniejszej liczby zgłoszeń niż nagród :) Tutaj od początku nie było takiego zagrożenia, choć najwięcej przepisów przyszło ostatniego dnia :) Cieszę się, że nagród od sponsora Polsat Food Network mamy tak dużo i że aż 5 osób możemy uszczęśliwić :) Wybór 2 przepisów byłby jeszcze trudniejszy i tak wiele świetnych przepisów zostanie tym razem bez nagrody, ale mam nadzieję, że będziecie dalej próbować zarówno u mnie jak i na innych blogach bo naprawdę warto :)

poniedziałek, 16 lutego 2015

Piękno w Smaku - Warsztaty kulinarne z jakością QAFP

Dwa tygodnie temu miałem przyjemność uczestniczyć w Kulinarnych Warsztatach dla Blogerów " Piękno w Smaku ". W końcu mam trochę czasu by je szerzej opisać :) Warsztaty odbyły się w ramach kampanii Gwarancja Jakości QAFP w SmArt Studio w Warszawie.



niedziela, 15 lutego 2015

Sałatka z jarmużu z quinoa z parowaru

Na jarmuż polowałem już jakiś czas. Akurat miałem pecha, bo co byłem w Makro to albo był w wielkiej cateringowej paczce, albo już nie było go w ogóle. Ostatnio w końcu udało mi się kupić w małej paczce.


sałatka z jarmużem w parowarze

środa, 11 lutego 2015

poniedziałek, 9 lutego 2015

Sernik bananowo - jagodowy z parowaru

Specjalizuję się głównie w obiadach z parowaru, ich zrobiłem już setki, z czasem doszły desery i inne dania :) , ale ciast nigdy nie robiłem. Postanowiłem się rozwijać również w tym kierunku i spróbować zrobić sernik z parowaru. Pierwszą próbę podjąłem kilka dni temu. Wyszedł bardzo dobry, ale konsystencja nie podobała mi się do końca, dlatego też nie znalazł się na blogu. Podziwiać go mogły osoby z facebooka i choć zachęcały do dodania przepisu, to postanowiłem zmodyfikować przepis i dodać dopiero jak będę z niego całkowicie zadowolony.


sernik w parowarze

niedziela, 8 lutego 2015

Schab z quinoa z parowaru

Ostatni raz przepis na schab wstawiałem w Święta, więc trochę czasu minęło :) Po piersi z kurczaka, to rodzaj mięsa, który najczęściej robię w parowarze. Sobotę zacząłem od kawki, później odwiedziłem BioBazar i Targ Śniadaniowy. Za dużo nie kupiłem tym razem, ale to bardzo ciekawe miejsca i polecam odwiedzić :)


Schab z quinoa w parowarze

środa, 4 lutego 2015

Nadziewany por z parowaru

Już jakiś czas zbierałem się, żeby zrobić cannelloni z pora i wczoraj udało mi się go uparować :)
Moje ostatnie cannelloni było jednym z pierwszych wpisów na blogu, więc robiłem je w połowie listopada. Zastanawiałem się, czy zrobić jeszcze raz makaron i zmienić nadzienie czy spróbować z porem. Postawiłem na to drugie rozwiązanie, a z makaronu zrobię za jakiś czas :) Na pewno będzie ładniej wyglądał niż ten z początków bloga :D


Nadziewany por w parowarze